Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 4 su bardağı buğday unu
- 2 yemek kaşığı tuz (Silme)
Üzeri için
- Yoğurt
Ekmek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle çukur bir kabın içerisinde ılık su, maya ve şekeri karıştırıyoruz.
- Daha sonra 4 su bardağı unu havuz yaparak maya karışımının üzerine döküp süt ve tuzu atıp yoğuruyoruz. Ele yapışan bir kıvam elde etmemiz lazım.
- Hamuru streç filmle kapatıp 40 dakika oda sıcaklığında bekletiyoruz.
- Bekleyen hamurumuzu küçük bezeler halinde kesip ekmek şekli veriyoruz (daha kolay şekil verebilmek için elinizi az az su ile ıslatarak yapabilirsiniz)
- Daha sonra tepsimizin üzerine yağlı kağıt koyup sekil verdiğimiz hamurları koyuyoruz.
- Üzerini ıslak bi bezle kapatıyoruz (kapatmazsak üzeri kurur) ve 15- 20 dakika bekletiyoruz (daha iyi şekil alması ve iyi mayalanması için bekletiyoruz)
- Üzerine çırptığımız yoğurdu fırça yardımıyla sürüyoruz.
- 250 derece önceden ısınmış fırına atıyoruz altı ve üstü nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Şimdiden yapanlara af
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder