5 Ağustos 2020 Çarşamba

Ekmek Tarifi

Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 4 su bardağı buğday unu
  • 2 yemek kaşığı tuz (Silme)

Üzeri için

  • Yoğurt

Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle çukur bir kabın içerisinde ılık su, maya ve şekeri karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra 4 su bardağı unu havuz yaparak maya karışımının üzerine döküp süt ve tuzu atıp yoğuruyoruz. Ele yapışan bir kıvam elde etmemiz lazım.
  3. Hamuru streç filmle kapatıp 40 dakika oda sıcaklığında bekletiyoruz.
  4. Bekleyen hamurumuzu küçük bezeler halinde kesip ekmek şekli veriyoruz (daha kolay şekil verebilmek için elinizi az az su ile ıslatarak yapabilirsiniz)
  5. Daha sonra tepsimizin üzerine yağlı kağıt koyup sekil verdiğimiz hamurları koyuyoruz.
  6. Üzerini ıslak bi bezle kapatıyoruz (kapatmazsak üzeri kurur) ve 15- 20 dakika bekletiyoruz (daha iyi şekil alması ve iyi mayalanması için bekletiyoruz)
  7. Üzerine çırptığımız yoğurdu fırça yardımıyla sürüyoruz.
  8. 250 derece önceden ısınmış fırına atıyoruz altı ve üstü nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Şimdiden yapanlara af

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder