5 Ağustos 2020 Çarşamba

Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr jülyen kesilmiş bonfile
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Kekik
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • 5 kaşık sıvı yağ
  • 3 patates
  • Sarımsaklı yoğurt
  • 1 kaşık salça
  • Tereyağ

    Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

    1. Yoğurt sıvı yağ baharatlar karıştırılır etle karıştırılır.
    2. En az 1 saat dolapta dinlendirilir. 1 su bardağı sıcak suyla düdüklüde 25 dakika pişirilir.
    3. Daha sonra kızgın az yağ konulmuş tavaya alınıp yumuşayıncaya kadar pişirilir.
    4. Diğer taraftan patatesler kibrit inceliğinde doğranıp kızartılır.
    5. Servis tabağına kızartılmış patatesler daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt konulur.
    6. Üzerine kızarmış etler dizilir. En son tereyağ ve salçayla sos yapıp üzerine gezdirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder