Çökertme Kebabı Tarifi
Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr jülyen kesilmiş bonfile
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Kekik
- Pulbiber
- Karabiber
- 5 kaşık sıvı yağ
- 3 patates
- Sarımsaklı yoğurt
- 1 kaşık salça
- Tereyağ
Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- Yoğurt sıvı yağ baharatlar karıştırılır etle karıştırılır.
- En az 1 saat dolapta dinlendirilir. 1 su bardağı sıcak suyla düdüklüde 25 dakika pişirilir.
- Daha sonra kızgın az yağ konulmuş tavaya alınıp yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Diğer taraftan patatesler kibrit inceliğinde doğranıp kızartılır.
- Servis tabağına kızartılmış patatesler daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt konulur.
- Üzerine kızarmış etler dizilir. En son tereyağ ve salçayla sos yapıp üzerine gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder