Enfes Kışlık Köz Biber Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg kapya biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağından bir parmak eksik üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı tuz ( tadına bakarak arttırabilirsiniz )
- 3 baş sarımsak (çok iri ise sarımsaklar 2 baş olabilir )
Enfes Kışlık Köz Biber Konservesi Tarifi Yapılışı
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine biberlerimizi dizip 200 derece de (turbo ayarda çalıştırdım ben) önlü arkalı közlüyoruz.
- Sarımsak ve maydanozlarımızı ince ince doğruyoruz.
- Közlenmiş biberlerimizi bir tencereye alıp kapağını kapatıyoruz ve yarım saat bekliyoruz. (daha kolay soyabilmek için ).
- Kabuklarını soyup çekirdeklerini temizlediğimiz biberlerimizi doğruyoruz.
- Ve içine bütün malzemelerimizi katıp karıştırıyoruz. Bu aşama da tuzunu kontrol etmeniz gerekmektedir.
- Karışımın üstüne kapak kapatarak40-45 dakika bekletiyoruz.
- Son olarak biberlerimizi kavanozlarımıza doldurup kapağını sıkıca kapatıp kaynar su koyduğumuz tencerede kapakları aşağı gelecek şekilde 20 dakika kaynatıyoruz.
- Tencerede kaynattığımız kavanozların tekrar kapaklarını kontrol ederek serin bir yerde ters bir şekilde üzerine örtü örterek bir gün bekletiyoruz.
- Ertesi alıp mümkünse buz dolabımızda değilse serin ve karanlık bir yerde muhafaza ediyoruz. Bu ölçülerden ben de en küçük kavanozlardan 3 tane çıktı.
Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder