Erikli Harika Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 100 gram tereyağı
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1.5-2 su bardağı un
İç harcı:
- 400 gram labne
- 2 yumurta
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı krema
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarim kilo anjelika erik ya da mürdüm eriği
Üstüne:
- 50 gram soğuk tereyağ
- 1 kahve fincanı soğuk un
- File badem
Erikli Harika Tatlı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle oda sıcaklığında ki tereyağımızı bir kaba alıyoruz.
- Üstüne 4 yemek kaşığı şeker, 1 yumurtayı alıp karıştırmaya başlıyoruz.
- Sonra unu yavaş yavaş ekleyip toparlıyoruz. 26cmlik kalıbımıza güzelce yayıyoruz.
- Kenarlarını da tart yapıyormuş gibi hamurdan duvar yapıyoruz. Çatalla delikler açıyoruz.
- Üstüne doğradığımız erikleri diziyoruz.
- Peynirli harcı için 400 gram labnenin üstüne yarım su bardağı krema ve 2 yumurtayı ekleyip çırpıyoruz.
- Üstüne vanilyamızı ve 1 yemek kaşığı nişastayı da ekliyoruz.
- Son olarak 5 yemek kaşığı sıvı yağı da ekleyip güzelce pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
- Hazırladığımız peynirli harcı eriklerin üstüne döküyoruz. Dolapta beklettiğimiz 50 gram soğuk tereyağını ve 1 kahve fincanı soğuk unu robota atıp çekiyoruz.
- Topaklandığı an üstüne koyacağımız kıtırlar hazır demektir içine file bademimizi ekleyip tatlımızın üstüne döküp 1 saat orta alt rafımızda 170 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder