Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı su
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
- 180 gram kıyma
- 1 soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için;
- 2 bardak çırpılmış yoğurt
- 1 diş sarımsak ezilmiş veya rendelenmiş
- 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Toz kırmızı biber
- Kuru nane
Mantı Tarifi Yapılışı
- İlk önce unu, yumurtayı, tuzu bir kaba alıp yavaş su ilavesiyle hamurumuzu kulak memesinden biraz sert olacak şekilde, çok iyi yoğuruyoruz.
- Hamurun üstünü kapatıp 10 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
- Bu arada kıyma, ince doğranmış soğan, karabiber ve tuzu ayrı bir kaba alıp yoğuruyoruz.
- Dinlenen hamuru iki bezeye bölüp yuvarlıyoruz.
- Birinci bezeyi alıp açabildiğimiz kadar açıyoruz. (açtığımız hamur çok kalın olmamalı, biraz ince olmalı çünkü kalın olursa pişirdiğimizde hamur olur ve mideye oturabilir ).
- Hamurumuzu önce yukarıdan aşağıya, sonrada enine kesip istenilen büyüklükte kareler çıkarıyoruz.
- Kıymamızı da her bir kareye koyup çok seri bir şekilde sıkmaya başlıyoruz. (hızlı olmazsak, hamur kuruyabilir).
- Yaklaşık 2 lt suya tuzumuzu atıp kaynatıyoruz, kaynayan suya mantıları ilave edip yaklaşık 10-12 dk, yumuşayana kadar pişiriyoruz. (arada pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz).
- Pişen mantıları süzüyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ve kızdırdığımız tereyağında kavurduğumuz salçayı toz kırmızı biber ve naneyi üstüne gezdiriyoruz.Afiyet olsunn😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder