2 Ağustos 2020 Pazar

Mantı Tarifi

Mantı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
  • 180 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için;
  • 2 bardak çırpılmış yoğurt
  • 1 diş sarımsak ezilmiş veya rendelenmiş
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Toz kırmızı biber
  • Kuru nane

Mantı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce unu, yumurtayı, tuzu bir kaba alıp yavaş su ilavesiyle hamurumuzu kulak memesinden biraz sert olacak şekilde, çok iyi yoğuruyoruz.
  2. Hamurun üstünü kapatıp 10 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. Bu arada kıyma, ince doğranmış soğan, karabiber ve tuzu ayrı bir kaba alıp yoğuruyoruz.
  4. Dinlenen hamuru iki bezeye bölüp yuvarlıyoruz.
  5. Birinci bezeyi alıp açabildiğimiz kadar açıyoruz. (açtığımız hamur çok kalın olmamalı, biraz ince olmalı çünkü kalın olursa pişirdiğimizde hamur olur ve mideye oturabilir ).
  6. Hamurumuzu önce yukarıdan aşağıya, sonrada enine kesip istenilen büyüklükte kareler çıkarıyoruz.
  7. Kıymamızı da her bir kareye koyup çok seri bir şekilde sıkmaya başlıyoruz. (hızlı olmazsak, hamur kuruyabilir).
  8. Yaklaşık 2 lt suya tuzumuzu atıp kaynatıyoruz, kaynayan suya mantıları ilave edip yaklaşık 10-12 dk, yumuşayana kadar pişiriyoruz. (arada pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz).
  9. Pişen mantıları süzüyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
  10. Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ve kızdırdığımız tereyağında kavurduğumuz salçayı toz kırmızı biber ve naneyi üstüne gezdiriyoruz.Afiyet olsunn😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder