Et Fajita Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram et
- Kırmızı kapya biber
- Yeşil kapya biber
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı limon
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Et Fajita Tarifi Yapılışı
Selamlaar🥳.
- Öncelikle etlerimizi julyen şeklinde doğrayıp sonrasında marinesi için yoğurt, sirke, limon, zeytinyağı, tuz ve baharatlarla karıştırıyoruz. Ve en az 1 saat dolapta bekletiyoruz.
- Etlerimizi ayrı bir ocağa alıyoruz, biberlerimizi ve soğanlarımızı julyen şeklinde doğrayıp tereyağında çok karıştırmadan üzerine karabiber ve tuz ekleyerek sebzeler ölene kadar karıştırıyoruz.
- Sebzelerimiz ve etleri ayrı ayrı kavururken etimiz suyunu salıp geri çektiğinde sebzelerimizi etimizin olduğu tencereye alıp beraber karıştırıyoruz.
Afiyet olsuuun🥳.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder