10 Ağustos 2020 Pazartesi

Et Fajita Tarifi

 

Et Fajita Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram et
  • Kırmızı kapya biber
  • Yeşil kapya biber
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı limon
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

    Et Fajita Tarifi Yapılışı

    Selamlaar🥳.

    1. Öncelikle etlerimizi julyen şeklinde doğrayıp sonrasında marinesi için yoğurt, sirke, limon, zeytinyağı, tuz ve baharatlarla karıştırıyoruz. Ve en az 1 saat dolapta bekletiyoruz.
    2. Etlerimizi ayrı bir ocağa alıyoruz, biberlerimizi ve soğanlarımızı julyen şeklinde doğrayıp tereyağında çok karıştırmadan üzerine karabiber ve tuz ekleyerek sebzeler ölene kadar karıştırıyoruz.
    3. Sebzelerimiz ve etleri ayrı ayrı kavururken etimiz suyunu salıp geri çektiğinde sebzelerimizi etimizin olduğu tencereye alıp beraber karıştırıyoruz.

    Afiyet olsuuun🥳.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder