Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7,8 su bardağı un
İç harcı için;
- Peynir
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ılık süt, şeker ve maya kaba konularak karıştırılır ve üzeri streçlenerek 10 dakika kadar mayayı bekletelim.
- Daha sonra tuz, sıvı yağ ve yumurta ilave edilerek tekrar karıştıralım.
- Son olarak unu da yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Üzerini kapatarak 1 saat mayalanması için bekletelim.
- Süre sonunda mayalanan hamuru 1-2 kez yoğuralım ve havasını alalım.
- Hamurumuzdan orta büyüklükte parçalar alalım ve bezeler oluşturalım.
- Bezelerimizin her birine elimizle bastıralım ve açalım.
- İç harcından ortasına koyarak kapatalım, yuvarlayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim.
- Son olarak üzerine yumurta sarısı sürelim, susam ve çörek otu serperek önceden ısıttığımız 180 derece fırında 30 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder