10 Ağustos 2020 Pazartesi

Yumuşacık Poğaça Tarifi

 

Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7,8 su bardağı un

İç harcı için;

  • Peynir

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ılık süt, şeker ve maya kaba konularak karıştırılır ve üzeri streçlenerek 10 dakika kadar mayayı bekletelim.
  2. Daha sonra tuz, sıvı yağ ve yumurta ilave edilerek tekrar karıştıralım.
  3. Son olarak unu da yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  4. Üzerini kapatarak 1 saat mayalanması için bekletelim.
  5. Süre sonunda mayalanan hamuru 1-2 kez yoğuralım ve havasını alalım.
  6. Hamurumuzdan orta büyüklükte parçalar alalım ve  bezeler oluşturalım.
  7. Bezelerimizin her birine elimizle bastıralım ve açalım.
  8. İç harcından ortasına koyarak kapatalım, yuvarlayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim.
  9. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürelim, susam ve çörek otu serperek önceden ısıttığımız 180 derece fırında 30 dakika pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder