11 Ağustos 2020 Salı

Et Fajita Tarifi

 

Et Fajita Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo jülyen kesilmiş et
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tam limon suyu
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 şeker kaşığı şeker
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • Kapya biber ve yeşil biber

    Et Fajita Tarifi Yapılışı

    1. Etlerimizi marine için sirke limon suyu ve baharatlarımızı bi kapta birleştirip en az 1 saat olacak şekilde dinlendirelim.
    2. Biberlerimizi jülyen kesip bir tavaya az yağ koyup soteliyoruz.
    3. Daha sonra etlerimizi ayrı bir tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
    4. Etler pişmemişse göz kararı sıcak su ekleyebiliriz.
    5. İkisi de piştikten sonra birleştirip karıştıralım ve tabağımıza alalım.

    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder