8 Ağustos 2020 Cumartesi

Etli Bezelye Yemeği Tarifi

 

Etli Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuzu eti
  • 1 kilo ayıklanmış bezelye
  • 3 orta adet soğan
  • 4 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, pulbiber
  • 1 yemek kaşığı salça

Etli Bezelye Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak etimizi iyice pişiriyoruz.
  2. Ardından yağımızı tencereye alıyoruz üzerine halka halka doğranmış soğanları ekleyip ölene kadar kavurun
  3. Ardından bir yemek kaşığı salçayı ekleyip biraz daha kavurun ve etleri soğanların üzerine ekleyin.
  4. Sonra bezelyeleri ekleyip 5 -6 dakika daha kavurun.
  5. Rendelenen domates ve sarımsakları ekleyin ve son olarak 1 su bardağı kaynamış şu ekleyin baharatı ve tuzu da ekleyip bir 20 dakika pişirip altını kapatın.
    Şimdiden afiyet olsun.
    Püf noktaları.
    Etimizi ve bezelyeleri ekleyince ne kadar iyi kavurursanız yemeğiniz o kadar lezzetli gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder