Etli Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kuzu eti
- 1 kilo ayıklanmış bezelye
- 3 orta adet soğan
- 4 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, pulbiber
- 1 yemek kaşığı salça
Etli Bezelye Yemeği Tarifi Yapılışı
- İlk olarak etimizi iyice pişiriyoruz.
- Ardından yağımızı tencereye alıyoruz üzerine halka halka doğranmış soğanları ekleyip ölene kadar kavurun
- Ardından bir yemek kaşığı salçayı ekleyip biraz daha kavurun ve etleri soğanların üzerine ekleyin.
- Sonra bezelyeleri ekleyip 5 -6 dakika daha kavurun.
- Rendelenen domates ve sarımsakları ekleyin ve son olarak 1 su bardağı kaynamış şu ekleyin baharatı ve tuzu da ekleyip bir 20 dakika pişirip altını kapatın.
Şimdiden afiyet olsun.
Püf noktaları.
Etimizi ve bezelyeleri ekleyince ne kadar iyi kavurursanız yemeğiniz o kadar lezzetli gelecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder