Pizza Tutkunlarının Yeni Gözdesi Sağlıklı Mor Pizza Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3.5 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1.5 bardak ılık su
- 1 tatlı kaşığı mormiks (Fonksiyonel gıda)
Sosu için;
- 1 su bardağı domates sosu
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Pizzanın üzeri için;
- Kaşar peyniri
- Zeytin
- Tane mısır
- Köy biberi
- Kapya biber
- Sucuk
- (Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz)
Pizza Tutkunlarının Yeni Gözdesi Sağlıklı Mor Pizza Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sos için tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp bekletiyoruz.
- Hamur için su, şeker ve mayamızı karıştırıp 5 dk beklettikten sonra diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Gerekirse un takviyesi yapabilirsiniz.
- Ardından hamuru ikiye bölüyoruz.
- Hamurlardan ilkine 1 tatlı kaşığı mormiks ekleyip yedirene kadar yoğuruyoruz. İyice homojenize olduktan (hamur mor rengi aldıktan)
- Sonra mayalanmak üzere 1 saat dinlenmeye alıyoruz. (hamurlar mayalandıktan sonra ister 2 adet mor pizza yapın isterseniz de hamurun birini daha sonra kullanmak üzere dondurucuya kaldırın tamamen size kalmış. ).
- Kullanacağınız hamuru un yardımıyla tepsinize göre açıp üzerine çatalla delikler oluşturuyoruz.
- Ardından sos ve biraz kaşar ekleyip, önceden ısıtılan 200 derece fırında 6 dk pişirip çıkardıktan sonra diğer tüm malzemeleri de ekleyip tekrar fırına veriyoruz. 6-7 dk daha pişirdikten sonra afiyetle yiyebiliriz.Önemli noktalar! -hamurumuz iyice mor rengi aldıktan sonra mayalanmak üzere 1 saat dinlenmeye almanız hamurunnuzu daha iyi hale getirecektir. -ayırdığımız hamurlardan diğeriyle de mor pizza yapmak istiyorsak, ona da 1 tatlı kaşığı mormiks katıp yoğurmalı ve ardından aynı işlemleri devam ettirmeliyiz. -fırının hamuru atmadan önce ısınmış olmasına dikkat etmeliyiz, daha iyi pişecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder