8 Ağustos 2020 Cumartesi

Pizza Tutkunlarının Yeni Gözdesi Sağlıklı Mor Pizza Tarifi

 

Pizza Tutkunlarının Yeni Gözdesi Sağlıklı Mor Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 bardak ılık su
  • 1 tatlı kaşığı mormiks (Fonksiyonel gıda)

Sosu için;

  • 1 su bardağı domates sosu
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Pizzanın üzeri için;

  • Kaşar peyniri
  • Zeytin
  • Tane mısır
  • Köy biberi
  • Kapya biber
  • Sucuk
  • (Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz)

Pizza Tutkunlarının Yeni Gözdesi Sağlıklı Mor Pizza Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle sos için tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp bekletiyoruz.
  2. Hamur için su, şeker ve mayamızı karıştırıp 5 dk beklettikten sonra diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Gerekirse un takviyesi yapabilirsiniz.
  3. Ardından hamuru ikiye bölüyoruz.
  4. Hamurlardan ilkine 1 tatlı kaşığı mormiks ekleyip yedirene kadar yoğuruyoruz. İyice homojenize olduktan (hamur mor rengi aldıktan)
  5. Sonra mayalanmak üzere 1 saat dinlenmeye alıyoruz. (hamurlar mayalandıktan sonra ister 2 adet mor pizza yapın isterseniz de hamurun birini daha sonra kullanmak üzere dondurucuya kaldırın tamamen size kalmış. ).
  6. Kullanacağınız hamuru un yardımıyla tepsinize göre açıp üzerine çatalla delikler oluşturuyoruz.
  7. Ardından sos ve biraz kaşar ekleyip, önceden ısıtılan 200 derece fırında 6 dk pişirip çıkardıktan sonra diğer tüm malzemeleri de ekleyip tekrar fırına veriyoruz. 6-7 dk daha pişirdikten sonra afiyetle yiyebiliriz.Önemli noktalar! -hamurumuz iyice mor rengi aldıktan sonra mayalanmak üzere 1 saat dinlenmeye almanız hamurunnuzu daha iyi hale getirecektir. -ayırdığımız hamurlardan diğeriyle de mor pizza yapmak istiyorsak, ona da 1 tatlı kaşığı mormiks katıp yoğurmalı ve ardından aynı işlemleri devam ettirmeliyiz. -fırının hamuru atmadan önce ısınmış olmasına dikkat etmeliyiz, daha iyi pişecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder