Etli Ekmek (Kastamonu Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 500 ml kadar su
İç harcı için;
- 300 gr çift çekilmiş kıyma
- 3 tane orta boy kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Yağlamak için;
- Sıvıyağ yada tereyağ
Etli Ekmek (Kastamonu Yöresi) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım.
- Bir kap içerisinde unumuzu eleyelim. Ve ortasını havuz gibi yapalım. Tuz ekleyelim.
- Yavaş yavaş suyu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
- Bu ölçülerde benim 10 tane çıktı. Siz büyüklüğünü kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Bezelere ayıralım ve biraz dinlenmeye bırakalım ⏳ (dinlenen hamur daha kolay açılacaktır).
- Hamur dinlenirken iç harcı için soğanları ister rondoda ister rendede çekelim.
- Kıymayı, soğanları, baharatları ve suyu ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştıralım. (iç harcımız biraz sulu olacak hamura kolay sürülmesi için).
- Tavamızı ocağa alalım ve kısık ateşte ısınmasını bekleyelim. Tavamız ısınırken bizde ilk bezemizi alalım ve büyük servis tabağı büyüklüğünde açalım.
- İç harcımızdan 1 yemek kaşığından az fazla alıp açtığımız hamurun yarısına yayalım. Ve yarım ay şeklinde kapatalım.
- Isınan tavaya koyalım ve önlü arkalı kızarana kadar pişirelim. Biraz sıvı yağ da sürebilirsiniz güzel kızarması için ☑️.
- Bütün hamurlara aynı işlemi uygulayalım 😉 yanına da buz gibi ayran yaparak afiyetle yiyebilirsiniz 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder