6 Ağustos 2020 Perşembe

Etli Ekmek (Kastamonu Yöresi) Tarifi

Etli Ekmek (Kastamonu Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 500 ml kadar su

İç harcı için;

  • 300 gr çift çekilmiş kıyma
  • 3 tane orta boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Yağlamak için;

  • Sıvıyağ yada tereyağ

Etli Ekmek (Kastamonu Yöresi) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım.
  2. Bir kap içerisinde unumuzu eleyelim. Ve ortasını havuz gibi yapalım. Tuz ekleyelim.
  3. Yavaş yavaş suyu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  4. Bu ölçülerde benim 10 tane çıktı. Siz büyüklüğünü kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  5. Bezelere ayıralım ve biraz dinlenmeye bırakalım ⏳ (dinlenen hamur daha kolay açılacaktır).
  6. Hamur dinlenirken iç harcı için soğanları ister rondoda ister rendede çekelim.
  7. Kıymayı, soğanları, baharatları ve suyu ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştıralım. (iç harcımız biraz sulu olacak hamura kolay sürülmesi için).
  8. Tavamızı ocağa alalım ve kısık ateşte ısınmasını bekleyelim. Tavamız ısınırken bizde ilk bezemizi alalım ve büyük servis tabağı büyüklüğünde açalım.
  9. İç harcımızdan 1 yemek kaşığından az fazla alıp açtığımız hamurun yarısına yayalım. Ve yarım ay şeklinde kapatalım.
  10. Isınan tavaya koyalım ve önlü arkalı kızarana kadar pişirelim. Biraz sıvı yağ da sürebilirsiniz güzel kızarması için ☑️.
  11. Bütün hamurlara aynı işlemi uygulayalım 😉 yanına da buz gibi ayran yaparak afiyetle yiyebilirsiniz 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder