3 Ağustos 2020 Pazartesi

Etli Nohutlu Dövme (Yarma) Pilavı Tarifi

Etli Nohutlu Dövme (Yarma) Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo dövme (Yarma)
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase haşlanmış nohut (İsteğe göre etle birlikte haşlayabilirsiniz)
  • 1 kase şehriye
  • Kuzu gerdan (İsteğe göre farklı et kullanabilirsiniz )

Etli Nohutlu Dövme (Yarma) Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle boyun etini düdüklü tencereye koyup 1 saat pişiriyoruz. Akşamdan ıslattığımız dövmeleri güzelce yıkıyoruz.
  2. Uygun tencereye alıp üzerini geçecek kadar et suyu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  3. Dövme suyunu çektikçe su ilave edebilirsiniz.
  4. Suyunu çekmeye yakın haşlanmış nohut, tereyağ ve zeytinyağında kavurdugunuz şehriyeyi ilave edip 5 dk daha pişirip altını kapatın. 15 dk dinlensin pilav.
  5. Dinlenen pilavı servis tabağına alın üzerine etini yayın ve karabiber serpip servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder