Etli Nohutlu Dövme (Yarma) Pilavı Tarifi
Etli Nohutlu Dövme (Yarma) Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo dövme (Yarma)
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kase haşlanmış nohut (İsteğe göre etle birlikte haşlayabilirsiniz)
- 1 kase şehriye
- Kuzu gerdan (İsteğe göre farklı et kullanabilirsiniz )
Etli Nohutlu Dövme (Yarma) Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle boyun etini düdüklü tencereye koyup 1 saat pişiriyoruz. Akşamdan ıslattığımız dövmeleri güzelce yıkıyoruz.
- Uygun tencereye alıp üzerini geçecek kadar et suyu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Dövme suyunu çektikçe su ilave edebilirsiniz.
- Suyunu çekmeye yakın haşlanmış nohut, tereyağ ve zeytinyağında kavurdugunuz şehriyeyi ilave edip 5 dk daha pişirip altını kapatın. 15 dk dinlensin pilav.
- Dinlenen pilavı servis tabağına alın üzerine etini yayın ve karabiber serpip servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder