23 Ağustos 2020 Pazar

Ev Mantısı Tarifi

Ev Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Su
İç malzemesi için;
  • 400 gr kıyma
  • 2 soğan, tuz ve karabiber
Üzeri için;
  • Sarımsaklı yoğurt
  • 100 gr sanayağı, 2 kaşık sıvı yağ
  • Pulbiber, nane, toz biber

Ev Mantısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç malzemeyi hazırlayalım.
  2. Soğanları rendeliyoruz suyunu sıkıp kıymaya ekliyoruz. Baharatları da ekleyip yoğuruyoruz ve hamuru hazırlayan kadar dolaba kaldırıyoruz. 👍.
  3. Hamur malzemelerini derin bir kaba alıp yoğuruyoruz. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur olacak. ☑️.
  4. Yoğurduktan sonra üzerini örtüp yarım saat dinlendiriyoruz. (kolay açılması için).
  5. Tezgaha un serpip hamuru 3 eşit parçaya bölelim.
  6. Çok kalın olmayacak şekilde açalım. Bir kesici yardımıyla 2 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde keselim. Diğer taraftan da aynı şekilde kesip kareler elde edelim. 👍.
  7. Kıymalı harcımızdan koyup kenarlardan birleştirelim.
  8. Derin bir tencereye su koyup kaynamaya bırakalım.
  9. Su kaynayınca hazırladığımız mantıları kaynayan suya atalım ve yaklaşık orta ateşte 10-15 dk pişirelim.
  10. Bir kaba normal çeşme suyu koyup tuz ekleyelim. Ve pişen mantıları bu suya bırakalım. Şöyle bir karıştırıp servis tabağına alalım.
  11. Küçük bir tavada yağı eritip üzerine biraz toz biber, pulbiber, nane ekleyelim.
  12. Servis yaparken mantının üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim, ve yağlı karışımdan dökelim. ☑️.Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder