Ev Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tuz
- Su
İç malzemesi için;
- 400 gr kıyma
- 2 soğan, tuz ve karabiber
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
- 100 gr sanayağı, 2 kaşık sıvı yağ
- Pulbiber, nane, toz biber
Ev Mantısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç malzemeyi hazırlayalım.
- Soğanları rendeliyoruz suyunu sıkıp kıymaya ekliyoruz. Baharatları da ekleyip yoğuruyoruz ve hamuru hazırlayan kadar dolaba kaldırıyoruz. 👍.
- Hamur malzemelerini derin bir kaba alıp yoğuruyoruz. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur olacak. ☑️.
- Yoğurduktan sonra üzerini örtüp yarım saat dinlendiriyoruz. (kolay açılması için).
- Tezgaha un serpip hamuru 3 eşit parçaya bölelim.
- Çok kalın olmayacak şekilde açalım. Bir kesici yardımıyla 2 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde keselim. Diğer taraftan da aynı şekilde kesip kareler elde edelim. 👍.
- Kıymalı harcımızdan koyup kenarlardan birleştirelim.
- Derin bir tencereye su koyup kaynamaya bırakalım.
- Su kaynayınca hazırladığımız mantıları kaynayan suya atalım ve yaklaşık orta ateşte 10-15 dk pişirelim.
- Bir kaba normal çeşme suyu koyup tuz ekleyelim. Ve pişen mantıları bu suya bırakalım. Şöyle bir karıştırıp servis tabağına alalım.
- Küçük bir tavada yağı eritip üzerine biraz toz biber, pulbiber, nane ekleyelim.
- Servis yaparken mantının üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim, ve yağlı karışımdan dökelim. ☑️.Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder