Boggeum Bab/ Kore Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kokteyl sosis
- 1 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) havuç
- 1/2 (yarım) küçük kırmızı biber
- 1/2 (yarım) köy biberi
- 1/4 (çeyrek) küçük kuru soğan
- 2 yemek kaşığı pirinç(türü farketmez, ben basmati kullandım)
- Tuz
- İsteğe bağlı susam
- Zeytinyağı
- Tereyağ
Boggeum Bab/ Kore Yemeği Tarifi Yapılışı
- Pirinç kaynar suda bekletilir.
- Pirinçler beyazlaşınca suyu berraklaşana kadar yıkanır.
- Üstünü bir parmak geçicek kadar su konur, ocağa alınır.
- Kaynamaya başlayınca altı kısılıp, kapağı örtülür.
- Pirinç pişince altı kapanır.
- Üstüne bir bez ya da havlu kağıt örtülüp dinlenmeye bırakılır.
- Tüm sebzeler küçük küçük küp doğranır.
- Tavaya bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve yarım tatlı kaşığı tereyağı alınır.
- Yağ eriyince sırasıyla soğan, sarımsak, kırmızı biber, köy biberi, havuç ve en sonunda sosis eklenir.
- Her eklenen malzeme çok az kavrulur ve yenisi eklenir.
- Toplamda 4-5 dk kavrulur.
- Sonra pilav ve tuz eklenir ve pirinçleri çok parçalamadan tüm malzemeler karıştırılır. İsteğe bağlı üstüne susam eklenebilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder