23 Ağustos 2020 Pazar

Boggeum Bab/ Kore Yemeği Tarifi

Boggeum Bab/ Kore Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kokteyl sosis
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) havuç
  • 1/2 (yarım) küçük kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) köy biberi
  • 1/4 (çeyrek) küçük kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı pirinç(türü farketmez, ben basmati kullandım)
  • Tuz
  • İsteğe bağlı susam
  • Zeytinyağı
  • Tereyağ

Boggeum Bab/ Kore Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Pirinç kaynar suda bekletilir.
  2. Pirinçler beyazlaşınca suyu berraklaşana kadar yıkanır.
  3. Üstünü bir parmak geçicek kadar su konur, ocağa alınır.
  4. Kaynamaya başlayınca altı kısılıp, kapağı örtülür.
  5. Pirinç pişince altı kapanır.
  6. Üstüne bir bez ya da havlu kağıt örtülüp dinlenmeye bırakılır.
  7. Tüm sebzeler küçük küçük küp doğranır.
  8. Tavaya bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve yarım tatlı kaşığı tereyağı alınır.
  9. Yağ eriyince sırasıyla soğan, sarımsak, kırmızı biber, köy biberi, havuç ve en sonunda sosis eklenir.
  10. Her eklenen malzeme çok az kavrulur ve yenisi eklenir.
  11. Toplamda 4-5 dk kavrulur.
  12. Sonra pilav ve tuz eklenir ve pirinçleri çok parçalamadan tüm malzemeler karıştırılır. İsteğe bağlı üstüne susam eklenebilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder