4 Ağustos 2020 Salı

Evde Beyti Kebabı Tarifi

Evde Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 400 gram kıyma

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı
biber salçası

    Evde Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı


    1. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
    2. Soğan ve sarımsağı rondodan geçirin ve suyunu süzün.
    3. Kıymayı bir kaba alın. Soğan ve sarımsağı ekleyip hafif karıştırın.
    4. Galeta unu, yumurta, zeytinyağı ve baharatları ekleyin.
    5. Malzemelerin hepsi birbirine karışacak şekilde yoğurun.
    6. Streç filme sarın ve buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
    7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dinlenen köfteleri uzun ince incelterek (kebap şeklinde) dizin.
    8. Dilerseniz bu aşamada şişe dizerek de pişirebilirsiniz.
    9. Köfteleri iyice pişirin.
    10. Pişen köfteleri daha önceden hazırlandığınız lavaşlara sarın ve dilerseniz yuvarlak halkalar şeklinde dilerseniz de verev olacak şekilde dilimleyin.
    11. Dilimlediğiniz kebapları tabağa dizin.
    12. İsterseniz tabağa dizmeden 5-10 dakika daha fırınlayabilirsiniz.
    13. Üzerine hazırladığınız yoğurt sosu ve salçalı yağlı sosu dökerek sunumunuzu yapabilirsiniz. İşte bu kadar, afiyetler olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder