Evde Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için:
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 400 gram kıyma
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı
biber salçası
Evde Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Soğan ve sarımsağı rondodan geçirin ve suyunu süzün.
- Kıymayı bir kaba alın. Soğan ve sarımsağı ekleyip hafif karıştırın.
- Galeta unu, yumurta, zeytinyağı ve baharatları ekleyin.
- Malzemelerin hepsi birbirine karışacak şekilde yoğurun.
- Streç filme sarın ve buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dinlenen köfteleri uzun ince incelterek (kebap şeklinde) dizin.
- Dilerseniz bu aşamada şişe dizerek de pişirebilirsiniz.
- Köfteleri iyice pişirin.
- Pişen köfteleri daha önceden hazırlandığınız lavaşlara sarın ve dilerseniz yuvarlak halkalar şeklinde dilerseniz de verev olacak şekilde dilimleyin.
- Dilimlediğiniz kebapları tabağa dizin.
- İsterseniz tabağa dizmeden 5-10 dakika daha fırınlayabilirsiniz.
- Üzerine hazırladığınız yoğurt sosu ve salçalı yağlı sosu dökerek sunumunuzu yapabilirsiniz. İşte bu kadar, afiyetler olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder