Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt (200ml)
- Ceviz
Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şekeri tencereye alalım erimeye bırakalım.
- Şeker karamelize olup sarı rengi alınca üzerine 2 su bardağı suyu ekleyelim ve şeker çözünene kadar orta ateşte kaynatalım.
- Şeker eridiğinde şerbet tamamdır;) şimdi etimekleri borcama ya da tepsiye dizelim.
- Üzerine hazırladığımız sıcak şerbeti gezdirelim. Şerbet çekene kadar biz de kremasını hazırlayalım.
- Tencereye süt, un, nişasta ve şekeri alıp karıştıralım.
- Ocağa alalım sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşmasını bekleyelim.
- Kaynamaya başlayıp göz göz olduğunda 1 paket vanilya ve tereyağını ilave edelim. 2-3 dk daha pişirelim ve ocaktan alalım.
- Dizdiğimiz etimeklerin üzerine her yerine eşit miktarda döküp yayalım.
- İlk sıcaklığı çıkıp ılıdıktan sonra dolaba kaldıralım soğuması için.
- Bu sırada bizde son olarak krem şantisini hazırlayalım.
- 1 su bardağı süt ile 1 poşet krem şantiyi 4-5 dk çırpalım köpürtelim.
- Tamamen soğumuş olan muhallebinin üzerine krem şantiyi döküp üzerini düzleyelim.
- 4-5 saat dolapta beklesin. Bir gün önceden de yapılıp hazır edilebilir.
- Daha sonra servis yapmak üzere dilimleyelim. Üzerini istediğimiz gibi süsleyebiliriz;) afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder