4 Ağustos 2020 Salı

Etimek Tatlısı Tarifi

Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet tuzsuz etimek

Şerbeti için:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt (200ml)
  • Ceviz

Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şekeri tencereye alalım erimeye bırakalım.
  2. Şeker karamelize olup sarı rengi alınca üzerine 2 su bardağı suyu ekleyelim ve şeker çözünene kadar orta ateşte kaynatalım.
  3. Şeker eridiğinde şerbet tamamdır;) şimdi etimekleri borcama ya da tepsiye dizelim.
  4. Üzerine hazırladığımız sıcak şerbeti gezdirelim. Şerbet çekene kadar biz de kremasını hazırlayalım.
  5. Tencereye süt, un, nişasta ve şekeri alıp karıştıralım.
  6. Ocağa alalım sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşmasını bekleyelim.
  7. Kaynamaya başlayıp göz göz olduğunda 1 paket vanilya ve tereyağını ilave edelim. 2-3 dk daha pişirelim ve ocaktan alalım.
  8. Dizdiğimiz etimeklerin üzerine her yerine eşit miktarda döküp yayalım.
  9. İlk sıcaklığı çıkıp ılıdıktan sonra dolaba kaldıralım soğuması için.
  10. Bu sırada bizde son olarak krem şantisini hazırlayalım.
  11. 1 su bardağı süt ile 1 poşet krem şantiyi 4-5 dk çırpalım köpürtelim.
  12. Tamamen soğumuş olan muhallebinin üzerine krem şantiyi döküp üzerini düzleyelim.
  13. 4-5 saat dolapta beklesin. Bir gün önceden de yapılıp hazır edilebilir.
  14. Daha sonra servis yapmak üzere dilimleyelim. Üzerini istediğimiz gibi süsleyebiliriz;) afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder