Frambuazlı Red Velvet Cake(Teremyağlı) Tarifi
Frambuazlı Red Velvet Cake(Teremyağlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağından 1 parmak eksik un (310 gr.)
- 1 tepeleme yemek kaşığı kakao (16 gr.)
- 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu (5 gr.)
- 1 tepeleme çay kaşığı tuz (5 gr.)
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı küp doğranmış yumuşak teremyağ (113 gr.)
- 2 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker (300 gr.)
- 2 adet yumurta
- 1 tam ve çeyrek su bardağı sıvı yağ (220 gr.)
- 1 tatlı kaşığı beyaz sirke (5 ml.)
- 1 tam ve çeyrek su bardağı süt (240 gr.)
- Kırmızı gıda boyası (yavaş yavaş eklenecek)
- 1 paket pasta kreması
- 1 paket krem şanti
- 200 gram frambuaz
Frambuazlı Red Velvet Cake(Teremyağlı) Tarifi Yapılışı
- Kek hamuru için kuru malzemeler bir kaseye elenir.
- Teremyağ ve toz şeker mikser ile çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenip çırpmaya devam edilir.
- Sıvıyağ, süt, sirke eklenir ve karıştırılır. Yavaş yavaş kuru karışım ilave edilir ve mikser ile çırpılır.
- En son gıda boyasıyla istenilen kırmızı renk elde edilir.
- Kelepçeli kalıbın tabanı yağlı kağıt ile kaplanır. Kek harcı iki kalıba da eşit miktarda dökülür, üzeri düzlenir.
- 180 derecelik ısıtılmış fırında 30 dk. Pişiriyoruz. (bu süre değişebilir 25 dk. Dan sonra kürdan testi yapabilirsiniz fazla pişirmek iyi bir sonuç vermeyecektir. )
- Dinlenen keklerin kenar kısımları bıçak ile kesilir. Bombelik varsa alınır.
- Kekimiz pişerken hazırlamış olduğumuz pasta kremasını ikiye böldüğümüz kekin arasına sürülür ve frambuazlar eklenir.
- Kekin diğer parçasıda üzerine konulur ve krem şanti ile bütün kekin etrafı kaplanır.
- Kesilen parçalar bir kasede ufalanır pasta dış süslemesinde kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder