27 Ağustos 2020 Perşembe

Frambuazlı Red Velvet Cake(Teremyağlı) Tarifi

Frambuazlı Red Velvet Cake(Teremyağlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağından 1 parmak eksik un (310 gr.)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı kakao (16 gr.)
  • 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu (5 gr.)
  • 1 tepeleme çay kaşığı tuz (5 gr.)
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı küp doğranmış yumuşak teremyağ (113 gr.)
  • 2 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker (300 gr.)
  • 2 adet yumurta
  • 1 tam ve çeyrek su bardağı sıvı yağ (220 gr.)
  • 1 tatlı kaşığı beyaz sirke (5 ml.)
  • 1 tam ve çeyrek su bardağı süt (240 gr.)
  • Kırmızı gıda boyası (yavaş yavaş eklenecek)
  • 1 paket pasta kreması
  • 1 paket krem şanti
  • 200 gram frambuaz

Frambuazlı Red Velvet Cake(Teremyağlı) Tarifi Yapılışı


  1. Kek hamuru için kuru malzemeler bir kaseye elenir.
  2. Teremyağ ve toz şeker mikser ile çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenip çırpmaya devam edilir.
  3. Sıvıyağ, süt, sirke eklenir ve karıştırılır. Yavaş yavaş kuru karışım ilave edilir ve mikser ile çırpılır.
  4. En son gıda boyasıyla istenilen kırmızı renk elde edilir.
  5. Kelepçeli kalıbın tabanı yağlı kağıt ile kaplanır. Kek harcı iki kalıba da eşit miktarda dökülür, üzeri düzlenir.
  6. 180 derecelik ısıtılmış fırında 30 dk. Pişiriyoruz. (bu süre değişebilir 25 dk. Dan sonra kürdan testi yapabilirsiniz fazla pişirmek iyi bir sonuç vermeyecektir. )
  7. Dinlenen keklerin kenar kısımları bıçak ile kesilir. Bombelik varsa alınır.
  8. Kekimiz pişerken hazırlamış olduğumuz pasta kremasını ikiye böldüğümüz kekin arasına sürülür ve frambuazlar eklenir.
  9. Kekin diğer parçasıda üzerine konulur ve krem şanti ile bütün kekin etrafı kaplanır.
  10. Kesilen parçalar bir kasede ufalanır pasta dış süslemesinde kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder