27 Ağustos 2020 Perşembe

Çapraz Kenar Pizza (Çok Sevdik) Tarifi

Çapraz Kenar Pizza (Çok Sevdik) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 4,5 su bardağı un (900 ml)
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket kuru maya
Üzeri için;
  • Sucuk
  • Domates
  • Kaşar peyniri
  • Biber
  • Mısır
Kenarları için;
  • Susam
  • 1 yumurta sarısı
  • Birkaç damla sıvı yağ

Çapraz Kenar Pizza (Çok Sevdik) Tarifi Yapılışı


  1. Hamur için 1 su bardağı süt (200 ml), 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml), 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı tuz, 4, 5 su bardağı un (900 ml), 1 su bardağı su (200 ml), 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 paket kuru mayayı yoğuruyoruz.
  2. Bir saat mayalanmasını bekliyoruz.
  3. Mayalanan hamuru açıp fotoğraflarda göründüğü gibi kenarlarını kesiyoruz.
  4. Kestiğimiz parçaları ikişerli olarak üst üste çapraz yerleştiriyoruz.
  5. Kenarları katlarken içerisine sucuk, sosis veya mozzarella peyniri de koyabilirsiniz.
  6. Hamurun ortası kabarmasın diye çatal yardımıyla delikler açıyoruz.
  7. Ardından kaşar başta olmak üzere istediğimiz malzemelerle süslüyoruz.
  8. Arzu ederseniz sadece kaşar peyniri ile domateste koyabilirsiniz.
  9. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürüp susam döküyoruz.
  10. Yumurta sarısına bir iki damla sıvı yağ koyarsanız kenarları daha parlak gözükür.
  11. Önceden ısıtılmış 180° derece fırında 25 dakika pişiriyoruz.
  12. Her fırının pişirmesi süresi farklı olduğundan takip etmekte fayda var ❗.
Afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder