Fırında Belibağlı (Kazan Kebabı) Tarifi İçin Malzemeler
- 250-300 gram orta yağlı dana kıyma
- 2 ya da 3 adet uzun boy patlıcan
- 5 adet domates
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Maydanoz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
- 1 çay kaşığı siyah pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Zeytinyağı
Fırında Belibağlı (Kazan Kebabı) Tarifi Yapılışı
Merhabalar.
- Patlıcanlar alacalı soyulur yatay şekilde tam kesilmeden kesikler atılır.
- Kıyma harcı için; kıyma, 1 tane soyulmuş ve küp küp doğranmış domates, ardından soğan ve sarımsak rendelenir.
- Maydanoz da doğranır son olarak salça ve baharatlar bir kabın içinde iyice karıştırılır.
- Patlıcanlar ve 4 adet domatesin araları kıyma ile doldurulup tepsiye dizilir.
- Üzerine tekrar biraz tuz ve zeytinyağı gezdirin.
- 180• lik fırında yaklaşık 1 saat pişirilir. Servise hazır afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder