18 Ağustos 2020 Salı

Fırında Belibağlı (Kazan Kebabı) Tarifi

 

Fırında Belibağlı (Kazan Kebabı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250-300 gram orta yağlı dana kıyma
  • 2 ya da 3 adet uzun boy patlıcan
  • 5 adet domates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 çay kaşığı siyah pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Fırında Belibağlı (Kazan Kebabı) Tarifi Yapılışı

Merhabalar.

  1. Patlıcanlar alacalı soyulur yatay şekilde tam kesilmeden kesikler atılır.
  2. Kıyma harcı için; kıyma, 1 tane soyulmuş ve küp küp doğranmış domates, ardından soğan ve sarımsak rendelenir.
  3. Maydanoz da doğranır son olarak salça ve baharatlar bir kabın içinde iyice karıştırılır.
  4. Patlıcanlar ve 4 adet domatesin araları kıyma ile doldurulup tepsiye dizilir.
  5. Üzerine tekrar biraz tuz ve zeytinyağı gezdirin.
  6. 180• lik fırında yaklaşık 1 saat pişirilir. Servise hazır afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder