Kedidilli Çikolata Soslu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Alt kat:
- 1 paket kedidili
Kedilini ıslatmak için;
- 1 bardağa yakın süt
Muhallebisi için:
- 1 lt süt
- 3 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme) buğday-mısır fark etmez
- 1 yemek kaşığı tereyağ (dolu dolu)
- 1 su bardağı toz şeker ( bardak ölçüsü 200ml)
- 1 paket vanilin veya 1 limon kabuğu rendesi ( her ikisi birlikte de kullanılabilir)
Çikolata sos:
- 1 paket hazır çikolata sos
- 2 su bardağı süt (bardak ölçüsü 200ml)
Borcam ölçüsü: büyük boy dikdörtgen borcam
Kedidilli Çikolata Soslu Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kedidillerini 1 su bardağına yakın süt ile ıslatıp borcamın alt tabanına yerleştirelim.
- Kedidillerimiz dinlenedursun biz muhallebiyi hazırlamakla pastamızı hazırlamaya devam edelim.
- Süt, şeker, nişasta ve unu bir tencereye alıp ocağın altını açmadan hepsini birlikte bir güzel karıştıralım.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak hazırladığımız muhallebiye ocaktan indirdikten sonra tereyağ ve vanilini – evde yoksa limon kabuğu rendesini- ya da her ikisini de kullanabiliriz- ekleyelim ve blender ile pürüzsüz kıvam alana kadar karıştıralım.
- Ilıyan muhallebiyi borcama ekleyelim.
- Hazır çikolata sosun tamamini tencereye alalım.
- Üzerine pakette yazılan süt miktarından yarım bardak eksik süt ekleyelim. (benim kullandığım sos için 2. 5 bardak yazıyordu ben 2 su bardağı süt kullandım. ).
- Hazırladığımız sos da ılıyınca sosu muhallebinin üzerine ekleyelim.
- Ilıyan pastamızı üzerini strec filmle kaplayıp buzdolabına kaldıralım.
- En az 4 saat, en güzel sonuc için bir gece buzdolabında beklettiğimiz pastamız servise hazır. 😋 afiyet şifa olsun. 🌸🌿.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder