18 Ağustos 2020 Salı

Kedidilli Çikolata Soslu Pasta Tarifi

 

Kedidilli Çikolata Soslu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Alt kat:

  • 1 paket kedidili

Kedilini ıslatmak için;

  • 1 bardağa yakın süt

Muhallebisi için:

  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme) buğday-mısır fark etmez
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (dolu dolu)
  • 1 su bardağı toz şeker ( bardak ölçüsü 200ml)
  • 1 paket vanilin veya 1 limon kabuğu rendesi ( her ikisi birlikte de kullanılabilir)

Çikolata sos:

  • 1 paket hazır çikolata sos
  • 2 su bardağı süt (bardak ölçüsü 200ml)

Borcam ölçüsü: büyük boy dikdörtgen borcam

Kedidilli Çikolata Soslu Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kedidillerini 1 su bardağına yakın süt ile ıslatıp borcamın alt tabanına yerleştirelim.
  2. Kedidillerimiz dinlenedursun biz muhallebiyi hazırlamakla pastamızı hazırlamaya devam edelim.
  3. Süt, şeker, nişasta ve unu bir tencereye alıp ocağın altını açmadan hepsini birlikte bir güzel karıştıralım.
  4. Orta ateşte sürekli karıştırarak hazırladığımız muhallebiye ocaktan indirdikten sonra tereyağ ve vanilini – evde yoksa limon kabuğu rendesini- ya da her ikisini de kullanabiliriz- ekleyelim ve blender ile pürüzsüz kıvam alana kadar karıştıralım.
  5. Ilıyan muhallebiyi borcama ekleyelim.
  6. Hazır çikolata sosun tamamini tencereye alalım.
  7. Üzerine pakette yazılan süt miktarından yarım bardak eksik süt ekleyelim. (benim kullandığım sos için 2. 5 bardak yazıyordu ben 2 su bardağı süt kullandım. ).
  8. Hazırladığımız sos da ılıyınca sosu muhallebinin üzerine ekleyelim.
  9. Ilıyan pastamızı üzerini strec filmle kaplayıp buzdolabına kaldıralım.
  10. En az 4 saat, en güzel sonuc için bir gece buzdolabında beklettiğimiz pastamız servise hazır. 😋 afiyet şifa olsun. 🌸🌿.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder