Güveçte Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kemikli dana eti
- 500 gram fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 sivri biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
Güveçte Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı
- Geceden fasulyeyi suya koyalım.
- Sabahına bir tencerede bir taşım kaynatıp suyunu süzelim.
- Diğer tarafta kemikli etimizi haşlayalım.
- Güveçte tereyağını eritip üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberi alalım ve kavuralım. Salçayı koyup çevirelim.
- Haşlanan fasulyeyi katıp üzerine et ve suyumuzu ilave edelim.
- Baharatlarını da ilave edip ağzı kapalı şekilde 30 dk kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Afiyet olsun😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder