21 Ağustos 2020 Cuma

Güveçte Kuru Fasulye Tarifi

 

Güveçte Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kemikli dana eti
  • 500 gram fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 sivri biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber

Güveçte Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı

  1. Geceden fasulyeyi suya koyalım.
  2. Sabahına bir tencerede bir taşım kaynatıp suyunu süzelim.
  3. Diğer tarafta kemikli etimizi haşlayalım.
  4. Güveçte tereyağını eritip üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberi alalım ve kavuralım. Salçayı koyup çevirelim.
  5. Haşlanan fasulyeyi katıp üzerine et ve suyumuzu ilave edelim.
  6. Baharatlarını da ilave edip ağzı kapalı şekilde 30 dk kısık ateşte pişmeye bırakalım.

Afiyet olsun😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder