18 Ağustos 2020 Salı

Güveçte Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

 

Güveçte Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü
  • 1 adet kırmızı biber
  • 4 adet beyaz biber
  • 1 kuru soğan
  • 1 domates
  • 1 diş sarımsak
  • 300 gram kültür mantarı
  • Tuz, kırmızı biber
  • 3 kaşık tereyağı

Güveçte Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı güvece alınır.
  2. Sarımsak, soğan ince doğranır ve güveçte kavrulur.
  3. Daha sonra mantar eklenir kapağı kapatılır. Kısık ateşte kavrulur.
  4. Daha sonra daha sonra tavuk eklenir kavrulur.
  5. Ardından biber ve daha sonra domates eklenir ve kavrulur.
  6. Bu arada tavuk küp küp doğranır.
  7. Diğer malzemeler ince ince doğranır. Hepsi kısık ateşte 30 dakika pişirilir ve servis edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder