Güveçte Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tavuk göğsü
- 1 adet kırmızı biber
- 4 adet beyaz biber
- 1 kuru soğan
- 1 domates
- 1 diş sarımsak
- 300 gram kültür mantarı
- Tuz, kırmızı biber
- 3 kaşık tereyağı
Güveçte Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
- Tereyağı güvece alınır.
- Sarımsak, soğan ince doğranır ve güveçte kavrulur.
- Daha sonra mantar eklenir kapağı kapatılır. Kısık ateşte kavrulur.
- Daha sonra daha sonra tavuk eklenir kavrulur.
- Ardından biber ve daha sonra domates eklenir ve kavrulur.
- Bu arada tavuk küp küp doğranır.
- Diğer malzemeler ince ince doğranır. Hepsi kısık ateşte 30 dakika pişirilir ve servis edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder