Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet havuç (küçük boyutta)
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı tarçın (silme)
Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı
- Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir. Suyunu sıkmayı unutmayın!.
- Öncelikle kek kalıbımızı yağlayıp dolabımıza koyalım.
- Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
- Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. **kıvamına göre un miktarını ayarlayın.
- Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir.
- Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır.
- Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
- Fırınımız 180 dereceye getirilir fansız bir şekilde açılır ve kek içine fırın ısıtılmadan sürülür.
- Fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. İlk yirmi dakika fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha güzel kabarsın.
- Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakalım.
- Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz parçalanabilir.
- Soğuyan keki kalıptan rahatça çıkartabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder