27 Ağustos 2020 Perşembe

Havuçlu Kek Tarifi

Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 adet havuç (küçük boyutta)
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 yemek kaşığı tarçın (silme)

Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir. Suyunu sıkmayı unutmayın!.
  2. Öncelikle kek kalıbımızı yağlayıp dolabımıza koyalım.
  3. Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
  4. Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
  5. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. **kıvamına göre un miktarını ayarlayın.
  6. Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir.
  7. Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır.
  8. Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
  9. Fırınımız 180 dereceye getirilir fansız bir şekilde açılır ve kek içine fırın ısıtılmadan sürülür.
  10. Fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. İlk yirmi dakika fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha güzel kabarsın.
  11. Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakalım.
  12. Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz parçalanabilir.
  13. Soğuyan keki kalıptan rahatça çıkartabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder