27 Ağustos 2020 Perşembe

Kumlu Muhallebi Tarifi

Kumlu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;
  • 1 lt süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzerine;
  • Hazır kek (ben evde bir kaç gün önceden yapılmış keki ezdim. ama siz marketten alınan kakaolu kekten de pratik bir şekilde yapabilirsiniz. ben tamamen kek çöpe gitmesin diye evdeki keki kullandım)

Kumlu Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Önce muhallebiyi yapalım. Tereyağı ve vanilya dışında bütün malzemeleri bir tencereye alalım iyice karıştırıp içinde un ve nişasta topağı olmayana kadar ocağa almayalım .
  2. Daha sonra orta ateşte muhallebimiz katılaşana kadar pişirelim ocaktan almadan kısık ateşte vanilya ve tereyağını ekleyelim .
  3. Ocağı kapatıp tereyağı eriyene kadar sürekli karıştıralım. Daha sonra keki iyice ezelim.
  4. Kaseye ilk ezdiğimiz kekten 1 yemek kaşığı koyalım üzerine 1 kepçe muhallebi koyalım daha sonra bir kat daha kek ve muhallebi koyalım.
  5. En son kek koyup kenara alalım muhallebi bitene kadar kaselere aynı işlemi yapalım.
  6. Daha sonra dolaba soğumaya bırakalım. Soğuyunca istediğiniz gibi servis yapın. (meyve vb. ).
Afiyet olsun 😌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder