Helvalı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 125 gram tahin helvası
- 1 lt süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Kavrulmuş susam
Helvalı Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Tenceremize tereyağımızı alıp eritelim.
- İçerisine unumuzu alıp, rengi ve kokusu değişene kadar kavuralım.
- Üzerine helvamızı alıp 5-6 dakika kadar karıştıralım sıvı hale gelecek üzerine sütümüzü ekleyip karıştıralım.
- Yoğunlaşıp ocaktan almaya yakın, 3 yemek kaşığı şekerimizi ve vanilyamızı ekleyip karıştıralım.
- Ocaktan alıp sunum kaplarına paylaştıralım oda ısısına gelene kadar bekletip buzdolabına alalım.
- 3-4 saat soğumasını bekleyip üzerine kavrulmuş susam ekleyerek sunum yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder