20 Ağustos 2020 Perşembe

Helvalı Muhallebi Tarifi

 

Helvalı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 125 gram tahin helvası
  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Kavrulmuş susam

Helvalı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize tereyağımızı alıp eritelim.
  2. İçerisine unumuzu alıp, rengi ve kokusu değişene kadar kavuralım.
  3. Üzerine helvamızı alıp 5-6 dakika kadar karıştıralım sıvı hale gelecek üzerine sütümüzü ekleyip karıştıralım.
  4. Yoğunlaşıp ocaktan almaya yakın, 3 yemek kaşığı şekerimizi ve vanilyamızı ekleyip karıştıralım.
  5. Ocaktan alıp sunum kaplarına paylaştıralım oda ısısına gelene kadar bekletip buzdolabına alalım.
  6. 3-4 saat soğumasını bekleyip üzerine kavrulmuş susam ekleyerek sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder