17 Ağustos 2020 Pazartesi

Hünkar Beğendi Tarifi

 

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

Beğendisi için;

  • 6 adet patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kıymalı harcı için;

  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 200 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su

    Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı

    1. Patlıcanları yıkayıp 3-5 yerinden bıçakla delikler açalım.
    2. Köz tavasında yumuşayana kadar közleyelim. Soğuması için kenara alalım.
    3. Kuru soğanları yağda bir kaç dakika kavuralım.
    4. Kıymayı da ilave edelim kavurmaya devam edelim.
    5. Salçayı ilave edip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
    6. Baharatlarını, tuzunu ve suyunu ilave edelim 2-3 dakika kavuralım. Beğendi için tereyağını tavada eritip unu yağda kokusu çıkana kadar kavurun.
    7. Patlıcanları ve sütü de ekleyip homojenleşene kadar sürekli karıştırın. Beğendiyi tabakların ortasına yerleştirip üzerine kıymayı koyun ve sıcak servis edin. Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder