Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
Beğendisi için;
- 6 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı harcı için;
- 2 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 200 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları yıkayıp 3-5 yerinden bıçakla delikler açalım.
- Köz tavasında yumuşayana kadar közleyelim. Soğuması için kenara alalım.
- Kuru soğanları yağda bir kaç dakika kavuralım.
- Kıymayı da ilave edelim kavurmaya devam edelim.
- Salçayı ilave edip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
- Baharatlarını, tuzunu ve suyunu ilave edelim 2-3 dakika kavuralım. Beğendi için tereyağını tavada eritip unu yağda kokusu çıkana kadar kavurun.
- Patlıcanları ve sütü de ekleyip homojenleşene kadar sürekli karıştırın. Beğendiyi tabakların ortasına yerleştirip üzerine kıymayı koyun ve sıcak servis edin. Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder