Portakallı Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 vanilin
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- Yarım portakalın suyu
- 1 çay kaşığı zerdeçal tozu
- 2.5 su bardağı un
Sosu için:
- 5-6 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yettiği kadar portakalın suyu
Portakallı Soslu Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
- Ardından süt ve sıvı yağ ekleyip devam çırpıyoruz.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz ve biraz karıştırıyoruz.
- En son vanilin, portakal suyu ve kabuğunu, zerdeçalını ilave edip son bir kez daha çırpıp yağlayıp unladığımız kek kalıbına döküyoruz.
- Önceden 170 dereceye alt-üst ayarda ısıttığımız fırına koyup yaklaşık 40 dk pişiriyoruz.
- Kürdan testi yapmadan çıkarmıyorum ben. Fırından çıkan keki 10 dk bekletip bir servis tabağına ters çeviriyoruz.
- Sosu için pudra şekerine portakal suyundan azar azar ekleyip koyu kıvamlı bir sos elde ediyoruz. Ilık kekin üzerine döktüğümüzde donacaktır.Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder