17 Ağustos 2020 Pazartesi

Portakallı Soslu Kek Tarifi

 

Portakallı Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 vanilin
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • Yarım portakalın suyu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal tozu
  • 2.5 su bardağı un

Sosu için:

  • 5-6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yettiği kadar portakalın suyu

Portakallı Soslu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
  2. Ardından süt ve sıvı yağ ekleyip devam çırpıyoruz.
  3. Un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz ve biraz karıştırıyoruz.
  4. En son vanilin, portakal suyu ve kabuğunu, zerdeçalını ilave edip son bir kez daha çırpıp yağlayıp unladığımız kek kalıbına döküyoruz.
  5. Önceden 170 dereceye alt-üst ayarda ısıttığımız fırına koyup yaklaşık 40 dk pişiriyoruz.
  6. Kürdan testi yapmadan çıkarmıyorum ben. Fırından çıkan keki 10 dk bekletip bir servis tabağına ters çeviriyoruz.
  7. Sosu için pudra şekerine portakal suyundan azar azar ekleyip koyu kıvamlı bir sos elde ediyoruz. Ilık kekin üzerine döktüğümüzde donacaktır.Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder