20 Ağustos 2020 Perşembe

Hünkar Beğendi Tarifi

 

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuş başı et
  • 2 kilo patlıcan
  • 1 bardak süt
  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 kaşık un
  • 1 kuru soğan
  • 1 domates
  • 2 biber

Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı

  1. Eti haşlıyoruz bir kuru soğanla kavuruyoruz.
  2. Daha sonra domatesle pişiriyoruz patlıcanı közlüyoruz, soyup doğruyoruz.
  3. Önce biberi daha sonra unu kavuruyoruz patlıcanı koyduktan sonra sütü ekliyoruz.
  4. Daha sonra servis tabağına önce patlıcan üstüne etleri yayıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder