5 Ağustos 2020 Çarşamba

İmambayıldı, Kızartmak Yok Fırın Yok, Lezzet Var (Aşırı Kolay) Tarifi

İmambayıldı, Kızartmak Yok Fırın Yok, Lezzet Var (Aşırı Kolay) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet orta boy kemer patlıcan
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet orta boy domates
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz, kara biber

İmambayıldı, Kızartmak Yok Fırın Yok, Lezzet Var (Aşırı Kolay) Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı soyup, dikine dörde bölelim, (büyük patlıcanları, ikiye bölelim) tuz serpip 5-10 dakika bekletelim.
  2. Bu arada iç harcını hazırlayalım, domatesleri ve soğanların kabuğunu soyup, iri parçalar halinde robotta atılıp, çekilir, salçası, ve sıvı yağ, konulup harç olarak hazırlanır.
  3. Patlıcanları yıkayıp, suyunu süzelim, tencereye dizelim, şekerini serpelim, şeker hem patlıcanın acılığını alıyor, hemde lezzet veriyor(yayvan, çelik tencerede, hem çok lezzetli, hem de kısa sürede pişiyor, tavsiye ederim).
  4. Patlıcanların kestiğimiz yerlerine, kaşık yardımıyla, harcımızı pay edelim, pul biberi ve sarımsakları ve bir çay bardağı su konur, ( domates de sulanacağı için yeterli olacaktır).
  5. Orta ateşte, kaynayınca kısık ateşte, kapağı kapalı bir şekilde pişirilir, çatal batırılıp, pişince ocaktan alınır, kara biber serpilir, servis tabağına alınılır, et görmek istemeyenlere önerimdir 👍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder