İmambayıldı, Kızartmak Yok Fırın Yok, Lezzet Var (Aşırı Kolay) Tarifi
İmambayıldı, Kızartmak Yok Fırın Yok, Lezzet Var (Aşırı Kolay) Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet orta boy kemer patlıcan
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet orta boy domates
- 4-5 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz, kara biber
İmambayıldı, Kızartmak Yok Fırın Yok, Lezzet Var (Aşırı Kolay) Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyup, dikine dörde bölelim, (büyük patlıcanları, ikiye bölelim) tuz serpip 5-10 dakika bekletelim.
- Bu arada iç harcını hazırlayalım, domatesleri ve soğanların kabuğunu soyup, iri parçalar halinde robotta atılıp, çekilir, salçası, ve sıvı yağ, konulup harç olarak hazırlanır.
- Patlıcanları yıkayıp, suyunu süzelim, tencereye dizelim, şekerini serpelim, şeker hem patlıcanın acılığını alıyor, hemde lezzet veriyor(yayvan, çelik tencerede, hem çok lezzetli, hem de kısa sürede pişiyor, tavsiye ederim).
- Patlıcanların kestiğimiz yerlerine, kaşık yardımıyla, harcımızı pay edelim, pul biberi ve sarımsakları ve bir çay bardağı su konur, ( domates de sulanacağı için yeterli olacaktır).
- Orta ateşte, kaynayınca kısık ateşte, kapağı kapalı bir şekilde pişirilir, çatal batırılıp, pişince ocaktan alınır, kara biber serpilir, servis tabağına alınılır, et görmek istemeyenlere önerimdir 👍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder