İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 2 tepeli tatlı kaşığı tereyağı ya da margarin veya 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 avuç fındık veya ceviz
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilya isteğe bağlı kullanılabilir
İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
- Yağları tencereye alıp, eritin.
- Üzerine irmiği döküp, ocağın büyük gözünde kısık ateşte, altın rengine dönünceye kadar kavurun.
- Şerbeti için 1 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı suyu karıştırın.
- Önceden karıştırılıp hazırlanmış olan şerbeti, yavaşça tencereye döküp karıştırın ve vanilya ekleyin.
- Bu aşamada dikkatli olun, buhardan eliniz yanmasın.
- Kapağı kapatıp, birkaç dakika bu şekilde şerbeti çekmesini bekleyin.
- Şerbetini tamamen çekince ocağı kapatın.
- 15-20 dakika demlemeye bırakın.
- Daha sonra istediğiniz biçimde süsleyip servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder