27 Ağustos 2020 Perşembe

İrmik Helvası Tarifi

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 2 tepeli tatlı kaşığı tereyağı ya da margarin veya 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 avuç fındık veya ceviz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket vanilya isteğe bağlı kullanılabilir

İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Yağları tencereye alıp, eritin.
  2. Üzerine irmiği döküp, ocağın büyük gözünde kısık ateşte, altın rengine dönünceye kadar kavurun.
  3. Şerbeti için 1 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı suyu karıştırın.
  4. Önceden karıştırılıp hazırlanmış olan şerbeti, yavaşça tencereye döküp karıştırın ve vanilya ekleyin.
  5. Bu aşamada dikkatli olun, buhardan eliniz yanmasın.
  6. Kapağı kapatıp, birkaç dakika bu şekilde şerbeti çekmesini bekleyin.
  7. Şerbetini tamamen çekince ocağı kapatın.
  8. 15-20 dakika demlemeye bırakın.
  9. Daha sonra istediğiniz biçimde süsleyip servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder