Teremyağlı Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı teremyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Aldığı kadar un
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 1 Türk kahve fincanı sirke
Üzerine :
- 1 adet yumurtanın akı (sarısı da hamura konulacak )
- 1 küçük kase sarı susam
Teremyağlı Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
- Bir kabın içine bütün malzemeleri koyalım.
- Diğer yumurtanın sarısını koyalım akını üzerine ayıralım hamuru iyice yoğuralım .
- Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur olacak .
- Sonra hamurdan yumurta kadar parçalar alalım rulo yapalım simit şekli verelim .
- Önce yumurtanın akına bandıralım .
- Sonra susama bulayalım yağladığımız unladığımız fırın tepsisine koyalım .
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dk pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder