27 Ağustos 2020 Perşembe

Teremyağlı Kandil Simidi Tarifi

Teremyağlı Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı teremyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 1 Türk kahve fincanı sirke
Üzerine :
  • 1 adet yumurtanın akı (sarısı da hamura konulacak )
  • 1 küçük kase sarı susam

Teremyağlı Kandil Simidi Tarifi Yapılışı


  1. Bir kabın içine bütün malzemeleri koyalım.
  2. Diğer yumurtanın sarısını koyalım akını üzerine ayıralım hamuru iyice yoğuralım .
  3. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur olacak .
  4. Sonra hamurdan yumurta kadar parçalar alalım rulo yapalım simit şekli verelim .
  5. Önce yumurtanın akına bandıralım .
  6. Sonra susama bulayalım yağladığımız unladığımız fırın tepsisine koyalım .
  7. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dk pişirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder