11 Ağustos 2020 Salı

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket kakao (isteğe göre artırıp azaltabilirsiniz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Üst sosu için;

  • 1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurta, şekeri iyice çırpın sonra süt, sıvı yağ, kakaoyu ekleyerek tekrar çırpın.
  2. Keki ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayırın.
  3. Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve unu karıştırarak kek hamuru oluşturun.
  4. Yağlanmış tepsiye veya borcama dökün 170 derecede fırına sürün yaklaşık 30-35 dakika da pişiyor.
  5. Üzeri için ayırdığınız karışımı tavaya alarak üzerine süt ilave edin ve ocakta 5 dakika kaynatıp.
  6. Pişen kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra 10 dk kadar dilimleyin üzerine yavaşça ılıyan sosu her yerine gelecek şekilde dökün daha sonra süslemek için hindistan cevizi kullanın.

Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder