Yavan Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1/2 (yarım) su bardağı simit (ince bulgurun biraz daha irisi)
- 1 kuru soğan
- 1çay bardağı kadar un
- 1/2 (yarım) bardağı irmik
- Tuz
- 1yemek kaşığı salça (biber domates karışık)
Yavan Köfte Tarifi Yapılışı
- Önce bulguru ıslatıp tüm malzemeyi karıştırarak iyice yoğuralım.
- Küçük küçük parçalar alıp elimizde yuvarlayalım, bu aralarda parmak uçlarınızı ıslata bilirsiniz .
- Yuvarlamayı kolaylaştıracaktır.
- Eğer bekletecekseniz üzerini bezle örtüp buzdolabına kaldırabilirsiniz.
- Haşlamak için bir tencereye suyu koyup tuz atıp kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başlayınca yuvarlak köftelerimizi kaynayan suyun içine atalım.
- Ateş harlı olsun kısık ateşte dağılabilir.
- Diğer taraftan ayrı bir tencerede sıvı yağ 1 kaşık biber salçası 2 domates rendesi (acı sivri biber de doğruyorum bu aşamada sevenler için tavsiye ederim ) koyup kavuralım .
- Kavrulduktan sonra kuru nane ilave edelim.
- İsteğe göre pul biber karabiber de ilave edilir.
- Haşlanan köfteleri süzüp bu sosla birleştirelim arzuya göre üzerine doğranmış maydanoz serpip servis edebilirsiniz.
- Yoğurtlu semizotu üzerinde servis edebilirsiniz yoğurtlu kabak salatası üzerinde de servis edebilirsiniz.
- Ayrıca tek başına yanına ekşili manca salatasıyla da günü kurtarabilirsiniz 😌.
- Çay saatlerinin de vazgeçilmez menüsü olur kendisi yapanların .
Şimdiden ellerine sağlık yiyenlere afiyet şifa olsun 🥰
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder