Kabak Çorbası Tarifi
Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük boy kabak
- 1 yemek kaşığı un
- 2 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım paket krema
- 5 yemek kaşığı süt
- 2 3 bardak civarı su (Kıvamı tutuncaya kadar eklenebilir)
- Tuz
- Yarım bulyon
- Piştikten sonra kıyılmış bir tutam dereotu
Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı
- Yağ ile un kavrulur rendelenmiş kabak eklenir biraz sotelenir.
- Sonra yarım paket krema eklenir bi kaç tur öyle karıştırılır.
- Süt ve su bulyon ve tuz eklenir.
- Kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
- Kaynamaya başlayınca altı kısılır
- 10 dk da öyle pişirilir.
- Piştikten sonra blenderdan bızt bızt yapılır servis yapmadan önce kıyılmış dereotu eklenir servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder