Nefis Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için :
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilin
Tabanı için :
- 3 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için :
- 1 lt süt
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
Üzeri için :
- Hindistan cevizi / antep fıstığı tozu /ceviz
- Çilek,böğürtlen
Nefis Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetinizi hazırlayınız ki soğusun.Şeker ve suyu küçük bir tencereye alınız ve kaynamaya başladıktan sonra 15 dk daha altı kısık şekilde kaynatınız.
- Şerbetinizi kaynattıktan sonra ocağın altını kapatınız ve 1 paket vanilini ekleyip karıştırarak, soğumaya bırakınız.
- Tabanı hazırlamak için yumurta ve şekeri tam 5 dk beyaz olana kadar çırpınız. Daha sonra tüm malzemeleri ekleyip güzelce karıştırınız.
- Yağladığınız bir tepsiye (borcam olursa daha iyi olur) taban harcını döküp, spatula yardımıyla güzelce yayınız.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında tam yarım saat pişiriniz.
- Pişirdiğiniz keki fırından çıkarıp soğuyan şerbetini hemen dökünüz ve soğuyup şerbetini çekmesi için bekleyiniz.
- Şerbetli kekinizi soğuturken, bir tencereye krem şanti hariç tüm malzemeleri koyup tam muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişiriniz.
- Pişen muhallebinizi ocaktan alır almaz 1 paket krem şantiyi ekleyip mikserle iyice karıştırınız.
- Soğuyan şerbetli kekinizin üzerine muhallebiyi döküp spatula yardımıyla üzerini düzeltiniz.
- Tatlınızı, dinlenmesi için 2 3 saat kadar buzdolabında bekletiniz.
- Dinlenen tatlınızı dilimledikten sonra, üzerine hindistan cevizi / antep fıstığı tozu / cevizi her tarafına güzelce serpiniz.
- Dilimlerinizin üzerine dilediğiniz meyveyi koyarak sunabilirsiniz.Nefis kıbrıs tatlınız servise hazır.Afiyet, bal, şeker, şifa olsun 🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder