20 Ağustos 2020 Perşembe

Kabaklı Kaygana Tarifi

 

Kabaklı Kaygana Tarifi İçin Malzemeler

  • Zeytinyağı
  • 3 adet kabak
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 tane kuru soğan
  • 3 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı  kuru maydanoz

Kabaklı Kaygana Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle arkadaşlar tencereye zeytinyağı mızı ekledikten sonra küçük küçük kestiğimiz kabaklarımızı ve doğradığımız soğanları tuzumuz da iyice kavuralım ardından baharatları ekleyelim ve soğutmaya bekletelim.
  2. Soğuduktan sonra le ilimize diğer malzemeleri ekleyelim .
  3. Sütü, unu iyice karıştıralım ve çırpılmış yumurtayı ekledikten sonra devam karıştırmaya bir kaç dakika sonra hazırdır.
  4. Pişirme aşamasına geldik kızartma yapacağımız tavaya öncelikle hafif yağ gezdirelim biraz ısınsın bir kepçe dökelim tavamıza kepçenin de yardımıyla güzel bir yuvarlak şekli de verelim.
  5. Orta ateşte çift taraflı kızartmak gerekiyor çok kalın olmayacak çok ince de olmayacak.
  6. Ya tüm servis edebilirsiniz ya 4 parçaya kesip öyle servis edebilirsiniz tercih meselesi.

Umarım güzel anlatmışım dır afiyet olsun🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder