Kabaklı Kaygana Tarifi İçin Malzemeler
- Zeytinyağı
- 3 adet kabak
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 tane kuru soğan
- 3 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru maydanoz
Kabaklı Kaygana Tarifi Yapılışı
- Öncelikle arkadaşlar tencereye zeytinyağı mızı ekledikten sonra küçük küçük kestiğimiz kabaklarımızı ve doğradığımız soğanları tuzumuz da iyice kavuralım ardından baharatları ekleyelim ve soğutmaya bekletelim.
- Soğuduktan sonra le ilimize diğer malzemeleri ekleyelim .
- Sütü, unu iyice karıştıralım ve çırpılmış yumurtayı ekledikten sonra devam karıştırmaya bir kaç dakika sonra hazırdır.
- Pişirme aşamasına geldik kızartma yapacağımız tavaya öncelikle hafif yağ gezdirelim biraz ısınsın bir kepçe dökelim tavamıza kepçenin de yardımıyla güzel bir yuvarlak şekli de verelim.
- Orta ateşte çift taraflı kızartmak gerekiyor çok kalın olmayacak çok ince de olmayacak.
- Ya tüm servis edebilirsiniz ya 4 parçaya kesip öyle servis edebilirsiniz tercih meselesi.
Umarım güzel anlatmışım dır afiyet olsun🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder