Dut Pekmezinden Pestil Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı dut pekmezi
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Dut Pekmezinden Pestil Tarifi Yapılışı
- Pekmez su ile iyice karıştırılır.
- Süt ile un ve nişasta harmanlanır tortu kalmayacak şekilde çırpılıp pekmezli karışıma eklenir.
- Daha sonra kaynayana kadar karıştırılır akışkan bir kıvam elde edilir.
- Yağılı kağıt serili tepsilere ince tabakalar halinde paylaştırılıp güneş gören yere konur kuruması beklenir.
- 2 günde kurudu benimkiler daha sonra şeritler halinde kesilip rulo sarılır harika bir kış hazırlığı afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder