Kabarmaya Doymayan Anında Yenen Anne Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un
Kabarmaya Doymayan Anında Yenen Anne Keki Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker 5 dk boyunca köpürene kadar çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ eklenir karıştırılır.
- Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip yumuşak kıvamlı akışkan bir hamur elde edene kadar karıştırılır.
- Yağlanmış kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dk pişirilir.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra sunum tabağına alınır.
Not. Un miktarı belirtmedim çünkü unun markasına veya kalitesine göre farklılık gösterebilir ortalama 2, 5 -3 su bardağı. Yinede lütfen kontrollu bir şekilde unu ekleyin.
Fırın pişirmede farklılık gösterebilir dikkat edin.
Her kek yapacağınız zaman bütün malzemeler dışarıda oda sıcaklığında olsun ki kekiniz güzel kabarsın 👌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder