22 Ağustos 2020 Cumartesi

Kabarmaya Doymayan Anında Yenen Anne Keki Tarifi

Kabarmaya Doymayan Anında Yenen Anne Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un

Kabarmaya Doymayan Anında Yenen Anne Keki Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker 5 dk boyunca köpürene kadar çırpılır.
  2. Süt ve sıvı yağ eklenir karıştırılır.
  3. Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip yumuşak kıvamlı akışkan bir hamur elde edene kadar karıştırılır.
  4. Yağlanmış kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dk pişirilir.
  5. İlk sıcağı çıktıktan sonra sunum tabağına alınır.

Not. Un miktarı belirtmedim çünkü unun markasına veya kalitesine göre farklılık gösterebilir ortalama 2, 5 -3 su bardağı. Yinede lütfen kontrollu bir şekilde unu ekleyin.

Fırın pişirmede farklılık gösterebilir dikkat edin.

Her kek yapacağınız zaman bütün malzemeler dışarıda oda sıcaklığında olsun ki kekiniz güzel kabarsın 👌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder