6 Ağustos 2020 Perşembe

Kakaolu Tart Kek Tarifi

Kakaolu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 yumurta 🥚
  • 1 buçuk çay bardağı şeker 🍭
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt 🥛 (eğer sütünüz yoksa aynı ölçüde yoğurt ile de olur)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Islatmak için;

  • 1.5 su bardağı süt

Çikolata sos için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 4,5 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı un

Süslemek için;

  • Çilek

Kakaolu Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri köpürünceye denk çırpıyoruz.
  2. Ardından sıvı yağ, kakao ve diğer malzemelerin tümünü ekliyoruz. İyice çırpıp kek hamuru elde ediyoruz.
  3. Önceden yağlanmış(katı yağ veya tereyağ) tart kalıbına döküyoruz.
  4. Önceden ıstılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 35 40 dk kadar pişiriyoruz. (fırından fırına fark gösterebilir).
  5. ❗️pişme esnasında kek kıvam almaya başlayınca çıkarıp, tart kalıbından taşmaması için kürdan yardımı ile kekin ortasına sağına soluna batırıyoruz. Tekrar pişirmeye fırına veriyoruz. ❗️
  6. Piştikten sonra fırından alıyoruz. İlk sıcağı geçince tabağa ters çevirip, süt ile ıslatıyoruz.
  7. Ben hazır sos kullanmadım kendim yapmayı tercih ettim dilerseniz siz hazır çikolata sosu ile de yapabilirsiniz. 😋
  8. Süt, su, kakao, şeker ve unu bir tencerede karıştırıp daha sonra kıvam alıncaya denk pişiriyoruz.
  9. Piştikten sonra kekimizin üzerine döküyoruz.
  10. Mevsim meyvesi de olur ama ben çilek tercih ettim.
  11. Çileklerimiz ile tart kekimizi süslüyoruz. 🍓Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder