26 Ağustos 2020 Çarşamba

Kara Lahana Sarması Tarifi

Kara Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 demet kara lahana
  • 3 su bardağı pirinç
  • 3 orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • Maydanoz
  • Taze nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Sıvı yağ
  • Tereyağı

Kara Lahana Sarması Tarifi Yapılışı

  1.  İlk olarak lahanalarımızı kaynayan tuzlu suda haşlayalım. Haşlama süresi lahananın sertliğine göre değişir ( çok fazla haşlamayın sararken zorlanabilirsiniz).
  2. Haşlanan lahanalarımızı tencereden çıkarıp hemen soğuk suya alalım ( hem rengini koruması için hemde kendi sıcaklığında yumuşamaya devem etmemesi için).
  3.  Pirinci sıcak suya koyalım ve yarım saat kadar bekletelim ( pilavda yaptığımız gibi).
  4. Tencereye yağlarımızı alalım ve ince ince kestiğimiz soğanları kavurmaya başlayalım.
  5. Kavrulan soğana yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar şeker ekleyelim.
  6. Salçayı da ekleyip kavurmaya devam edelim.
  7.  Önceden ıslatıp süzdüğümüz pirinçi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  8.  Ardından tuzu ve baharatları ekleyelim ve ocaktan alalım( özellikle kara biber çok yakışıyor bolca koyabilirsiniz).
  9.  Son olarak bolca maydanoz ve birkaç dal taze naneyi de ekleyip güzelce karıştıralım.
  10. Lahana ve içimiz hazır😊.
  11. Sarmaları saralım.
  12. Tenceremize alalım.
  13.  Üzerine sıvı yağ, tuz ve sarmaların üzerini geçmeyecek şekilde su koyalım.
  14. Üzerine de sarmaların dağılmaması için bir tabak koyup tenceremizin kapağını kapatıp ocağa alalım.
  15. Sarmalarımız kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım ve kısık ateşte pişirelim.
Şimdiden herkese afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder