Kara Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 demet kara lahana
- 3 su bardağı pirinç
- 3 orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- Maydanoz
- Taze nane
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Sıvı yağ
- Tereyağı
Kara Lahana Sarması Tarifi Yapılışı
- İlk olarak lahanalarımızı kaynayan tuzlu suda haşlayalım. Haşlama süresi lahananın sertliğine göre değişir ( çok fazla haşlamayın sararken zorlanabilirsiniz).
- Haşlanan lahanalarımızı tencereden çıkarıp hemen soğuk suya alalım ( hem rengini koruması için hemde kendi sıcaklığında yumuşamaya devem etmemesi için).
- Pirinci sıcak suya koyalım ve yarım saat kadar bekletelim ( pilavda yaptığımız gibi).
- Tencereye yağlarımızı alalım ve ince ince kestiğimiz soğanları kavurmaya başlayalım.
- Kavrulan soğana yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar şeker ekleyelim.
- Salçayı da ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Önceden ıslatıp süzdüğümüz pirinçi ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Ardından tuzu ve baharatları ekleyelim ve ocaktan alalım( özellikle kara biber çok yakışıyor bolca koyabilirsiniz).
- Son olarak bolca maydanoz ve birkaç dal taze naneyi de ekleyip güzelce karıştıralım.
- Lahana ve içimiz hazır😊.
- Sarmaları saralım.
- Tenceremize alalım.
- Üzerine sıvı yağ, tuz ve sarmaların üzerini geçmeyecek şekilde su koyalım.
- Üzerine de sarmaların dağılmaması için bir tabak koyup tenceremizin kapağını kapatıp ocağa alalım.
- Sarmalarımız kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım ve kısık ateşte pişirelim.
Şimdiden herkese afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder