25 Ağustos 2020 Salı

Karamelize İncir Tatlısı Tarifi

Karamelize İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki için
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1, 5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu
Muhallebisi için
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Tabanı için
  • 400 gram kuru incir
  • 1 çay bardağı ceviz
Karamelli şerbet
  • 1, 5 çay bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Karamelize İncir Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Hazırlamaya keki ile başlayalım.Yumurta ve şeker krema kıvamı alana kadar çırpılacak, süt, yağ ilave edilecek, un, kabartma tozu ve vanilya eklenip çırpılacak, 180 derecede yarım saat pişecek.
  2. Pişen kek kalıptan çıkarılacak.
  3. Keki alınca kalıbı yıkayıp kurulayalıp tekrar yağlayalım.
  4. Bu arada incirleri küçük küçük doğrayalım, yine doğradığımız cevizleri incirlere ekleyelim.
  5. 1, 5 çay bardağı şekeri boş tencereye alalım, şeker eridiğinde 2 su bardağı soğuk suyu ilave edelim.
  6. En son çeyrek limon suyunu ekleyelim. Ocağı kapatalım.
  7. İncir ve cevizleri karemelize şerbete koyup beş saniye kadar çevirelim, kevgirle alalım.
  8. Kalıbımıza incir ve cevizleri yayalım.
  9. Muhallebi malzemelerini tereyağı hariç tencereye alıp karıştırarak kaynatalım, altını kapatınca tereyağı ekleyerek 5 dakika kadar mikserle çırpalım, muhallebiyi cevizli tabanın üzerine dökelim.
  10. Muhallebi sıcakken pişirdiğimiz keki üzerine kapatalım.
  11. Karamelize şerbeti kekin üzerine dökelim.
  12. Buzdolabında en az üç saat bekletelim.Afiyet olsun🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder