Karamelize İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1/3 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı un
- 1, 5 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı limon kabuğu
Muhallebisi için
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Tabanı için
- 400 gram kuru incir
- 1 çay bardağı ceviz
Karamelli şerbet
- 1, 5 çay bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Karamelize İncir Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Hazırlamaya keki ile başlayalım.Yumurta ve şeker krema kıvamı alana kadar çırpılacak, süt, yağ ilave edilecek, un, kabartma tozu ve vanilya eklenip çırpılacak, 180 derecede yarım saat pişecek.
- Pişen kek kalıptan çıkarılacak.
- Keki alınca kalıbı yıkayıp kurulayalıp tekrar yağlayalım.
- Bu arada incirleri küçük küçük doğrayalım, yine doğradığımız cevizleri incirlere ekleyelim.
- 1, 5 çay bardağı şekeri boş tencereye alalım, şeker eridiğinde 2 su bardağı soğuk suyu ilave edelim.
- En son çeyrek limon suyunu ekleyelim. Ocağı kapatalım.
- İncir ve cevizleri karemelize şerbete koyup beş saniye kadar çevirelim, kevgirle alalım.
- Kalıbımıza incir ve cevizleri yayalım.
- Muhallebi malzemelerini tereyağı hariç tencereye alıp karıştırarak kaynatalım, altını kapatınca tereyağı ekleyerek 5 dakika kadar mikserle çırpalım, muhallebiyi cevizli tabanın üzerine dökelim.
- Muhallebi sıcakken pişirdiğimiz keki üzerine kapatalım.
- Karamelize şerbeti kekin üzerine dökelim.
- Buzdolabında en az üç saat bekletelim.Afiyet olsun🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder