25 Ağustos 2020 Salı

Zerdeçal Ve Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Zerdeçal Ve Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tutam tuz

Zerdeçal Ve Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirincimizi biraz tuz ile sıcak suyun içine koyup 10 dk demliyoruz.
  2. Sonra bir suyunu süzüp kenara alıyoruz.
  3. Tereyağını eritip hafif köpürünce üzerine zeytinyağını ekliyoruz.
  4. Pirinci de ekleyip iyice kavuruyoruz.
  5. Zerdeçal, tuz ve bezelyeleri de ekleyip üzerine suyu ilave ediyoruz.
  6. Ağzı açık tencerede suyu çekene kadar pişirip altını kapatınca temiz bir bez ile tencerenin kapağını kapatıyoruz. Dinlenme aşamasında soğuk bir zemine koyabilirsiniz 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder