Zerdeçal Ve Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi
Zerdeçal Ve Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tutam tuz
Zerdeçal Ve Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pirincimizi biraz tuz ile sıcak suyun içine koyup 10 dk demliyoruz.
- Sonra bir suyunu süzüp kenara alıyoruz.
- Tereyağını eritip hafif köpürünce üzerine zeytinyağını ekliyoruz.
- Pirinci de ekleyip iyice kavuruyoruz.
- Zerdeçal, tuz ve bezelyeleri de ekleyip üzerine suyu ilave ediyoruz.
- Ağzı açık tencerede suyu çekene kadar pişirip altını kapatınca temiz bir bez ile tencerenin kapağını kapatıyoruz. Dinlenme aşamasında soğuk bir zemine koyabilirsiniz 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder