23 Ağustos 2020 Pazar

Karnıyarık (Yağda Kızartılmadan) Tarifi

Karnıyarık (Yağda Kızartılmadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 250-300 gram kıyma
  • 2 adet domates
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Zeytinyağ
  • Tereyağ
  • Domates salçası
  • Biber salçası( isteğe bağlı)
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Kekik

Karnıyarık (Yağda Kızartılmadan) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanlarımızı karnıyarık moduna getirelim ve bir fırın tepsisine dizelim ayrı bir kaba zeytinyağ koyup fırça yardımıyla patlıcanların her yerini yağlayalım güzelce .
  2. Fırını 200 dereceye alıp biraz ısındıktan🔥 sonra fırına tepsiyi koyalım 1 saat boyunca patlıcanlar yumuşayana kadar bekletelim.
  3. Fırından fırına değişiklik gösterebilir görüntüden anlaşılır pişip pişmediği kontrol ederek ilerleyelim. 😇
  4. Patlıcanlar pişene kadar bizde iç malzemesini hazırlayalım.
  5. Kıymayı biraz zeytinyağında kavurup içine rondodan geçirdiğimiz soğan ve 2 adet yeşil biberi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  6. İçine 1 domatesi rendeleyip koyalım biraz kavurup 1 yemek kaşığı domates ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını ekleyelim.
  7. Tuzunu baharatlarını damak tadınıza göre ayarlayıp ekleyelim.
  8. Maydanozları da ince kıyıp ekleyelim biraz daha pişirelim içimiz hazır çok lezzetli sadece böyleyken bile yenebilir.
  9. İsterseniz içine 1 tatlı kaşığı tereyağ koyabilirsiniz daha lezzetli oluyor😋😋.
  10. Patlıcanlar istenilen yumuşaklığa gelince içlerini dolduralım üzerlerine biber ve domates koyalım.
  11. Salçalı sosunu biraz baharat ve tuz katarak ayarlayalım.
  12. Karnıyarıkların üzerine dökelim yine isteğe bağlı tepsiye tereyağ koyabilirsiniz 🥰.
  13. Tepsimizi 200 derece sıcaklıktaki fırına koyalım kaynayıp üzerindeki domates ve biberler pişene kadar bekletelim.
Afiyetler olsun 💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder