Yağlı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı zeytin yağı
- 1 buçuk yemek kaşığı tuz
- 4 -5 diş sarımsak
- 1 kilo kıl biber
Yağlı Biber Turşusu Tarifi Yapılışı
- Kıl biberleri önce yıkıyoruz sonra 3 parmak genişliğinde kesiyoruz.
- Bir tencereye yağ ,sirke ,su ve tuzu alıp kaynamasını bekliyoruz .
- Kaynadıktan sonra biberleri ilave edip rengi sararana kadar kaynatıyoruz.
- Rengi sararan biberleri geniş bir tepsiye alıp soğumadan önceden ince kıydığımız sarımsakları ilave edip karıştıyoruz ve biberleri soğumadan kavanozlara alıyoruz.
- Kalan yağlı ve sirkeli suyu yeniden ocağa koyup kaynadıktan sonra kavanozlara döküyoruz.
- Kavanozların ağzını kapatıp ters çeviriyoruz .
- Soğuduktan sonra dolaba kaldırıyoruz 15 gün içinde turşunuz hazır afiyet olsun 🌹
Not açıldıktan sonra kavanozlar 20 gün içinde tüketilmeli o yüzden küçük kavanozlara yaparsanız daha iyi olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder