23 Ağustos 2020 Pazar

Yağlı Biber Turşusu Tarifi

Yağlı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 1 buçuk yemek kaşığı tuz
  • 4 -5 diş sarımsak
  • 1 kilo kıl biber

Yağlı Biber Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Kıl biberleri önce yıkıyoruz sonra 3 parmak genişliğinde kesiyoruz.
  2. Bir tencereye yağ ,sirke ,su ve tuzu alıp kaynamasını bekliyoruz .
  3. Kaynadıktan sonra biberleri ilave edip rengi sararana kadar kaynatıyoruz.
  4. Rengi sararan biberleri geniş bir tepsiye alıp soğumadan önceden ince kıydığımız sarımsakları ilave edip karıştıyoruz ve biberleri soğumadan kavanozlara alıyoruz.
  5. Kalan yağlı ve sirkeli suyu yeniden ocağa koyup kaynadıktan sonra kavanozlara döküyoruz.
  6. Kavanozların ağzını kapatıp ters çeviriyoruz .
  7. Soğuduktan sonra dolaba kaldırıyoruz 15 gün içinde turşunuz hazır afiyet olsun 🌹
Not açıldıktan sonra kavanozlar 20 gün içinde tüketilmeli o yüzden küçük kavanozlara yaparsanız daha iyi olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder