Karpatka Tarifi İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
- 125 gram margarin ya da tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
Muhallebisi için;
- 2 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker (şekerli seviyorsanız 1 su bardağı da koyabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 125 gram margarin ya da tereyağı
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Karpatka Tarifi Yapılışı
- Öncelikle muhallebimizi yapalım, tencerenin içine margarin ve vanilya hariç diğerlerini koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım ve ocağın altını kapatalım .
- Vanilyamızı ekleyelim, margarinimizi ekleyelim .
- İyice karıştıralım ardından başka bir tencerede margarin, su ve tuzumuzu koyup margarinimiz eriyene kadar ocakta tutalım.
- Daha sonra unumuzu ekleyelim ve bir iki tur karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım.
- Unumuzu iyice yedirmiş olmamız lazım daha sonra hamurumuz iyice soğuyunca kabartma tozumuzu ve yumurtalarımızı tek tek ekleyip iyice hamura yedirelim.
- Ve iyice çırpalım ki yumurta kokusu olmasın diye.
- Kelepçeli kalıbımıza fırın kağıdımızı yerleştirelim .
- Hamurumuzun yarısını yayalım ve 35 dakika kadar 165° derece de fırında pişirelim.
- Diğer hamuru da ayni şekilde pişirelim ardından soğuyan ilk pişirdiğimiz kekimizi kelepçeli kalıbımıza tekrar alıp üzerine muhallebimizi iyice yayalım .
- Ardından ikinci pişirdiğimizi üzerine koyalım ve kalıbımızın üzerine streç geçirip 2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Sunum yapacağımız zaman üzerini pudra şekeri ile süsleyelim.
Afiyet olsun🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder