5 Ağustos 2020 Çarşamba

Karpatka Tarifi

Karpatka Tarifi İçin Malzemeler

Kek hamuru için;

  • 125 gram margarin ya da tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Muhallebisi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker (şekerli seviyorsanız 1 su bardağı da koyabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 125 gram margarin ya da tereyağı

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Karpatka Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle muhallebimizi yapalım, tencerenin içine margarin ve vanilya hariç diğerlerini koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım ve ocağın altını kapatalım .
  2. Vanilyamızı ekleyelim, margarinimizi ekleyelim .
  3. İyice karıştıralım ardından başka bir tencerede margarin, su ve tuzumuzu koyup margarinimiz eriyene kadar ocakta tutalım.
  4. Daha sonra unumuzu ekleyelim ve bir iki tur karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım.
  5. Unumuzu iyice yedirmiş olmamız lazım daha sonra hamurumuz iyice soğuyunca kabartma tozumuzu ve yumurtalarımızı tek tek ekleyip iyice hamura yedirelim.
  6. Ve iyice çırpalım ki yumurta kokusu olmasın diye.
  7. Kelepçeli kalıbımıza fırın kağıdımızı yerleştirelim .
  8. Hamurumuzun yarısını yayalım ve 35 dakika kadar 165° derece de fırında pişirelim.
  9. Diğer hamuru da ayni şekilde pişirelim ardından soğuyan ilk pişirdiğimiz kekimizi kelepçeli kalıbımıza tekrar alıp üzerine muhallebimizi iyice yayalım .
  10. Ardından ikinci pişirdiğimizi üzerine koyalım ve kalıbımızın üzerine streç geçirip 2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  11. Sunum yapacağımız zaman üzerini pudra şekeri ile süsleyelim.

Afiyet olsun🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder