5 Ağustos 2020 Çarşamba

Ev Yapımı Sucuk Tarifi

Ev Yapımı Sucuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 kilo yağlı dana eti ( 4 te 1 oranında yağlı)
  • 250 gram acı tatlı karışık toz kırmızı biber ( oranı kendi damak zevkinize göre)
  • 250 gram kimyon
  • 120 gram karabiber
  • 80 gram yenibahar
  • 150-200 gram tuz ( damak zevkine göre )
  • 4 iri baş sarımsak ( sarımsak fazla olursa sucuk ekşi olur)
  • Yeteri kadar bağırsak

    Ev Yapımı Sucuk Tarifi Yapılışı

    1. Önce baharat karışımımızı sarımsak hariç hazırlıyoruz. Etimizi çekiyoruz. Biraz yoğurup baharat karışımımızı ekliyoruz.
    2. Tekrar 10 15 dakika kadar yoğuruyoruz. Sarımsağı havanda az bir tuzla ezip ekliyoruz. Ve yine 15 dk yoğurup ağzı kapalı şekilde buzdolabında 2 gün dinlendiriyoruz.
    3. Daha sonra çıkarıp 10 dk daha yoğurup doldurma işlemine geçiyoruz. Bağırsaklarımızı soğuk suda ıslayıp süzüyoruz.
    4. Kıyma makinesinin sucuk aparatına yerleştirip elimizle havasını alarak uç kısımdan iple bağlıyoruz. Doldururken ara ara boğum yapıp bağlamayı unutmuyoruz.
    5. Tüm dolum işleminden sonra iğne yardımıyla sucuklarımızın her bir boğumunu 5 6 yerden deliyoruz ve serin bir ortama asarak 1 hafta kadar kurutuyoruz.

    Not 1: kuruturken ara ara kontrol edelim. Çok fazla kurursa çok sert, gerekenden az kurursa da çok yumuşak olur.

    Not 2: evde mutfak tartınız yoksa marketten gramlarına bakıp hesaplayarak paket alabilirsiniz ya da açıktan tarttırarak satın alabilirsiniz. Ben paket şeklinde hesaplayarak aldım.

    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder