Kepekli Yumuşak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için
- 2 küçük paket kuru maya
- 3-4 çay kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta beyazı
- Un (2.5- 3 su bardağı göz kararı)
- Hamur şekillendirilirken
- 1 yemek kaşığı tereyağ
İçi için
- Peynir
- Kırmızı pul biber
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
Kepekli Yumuşak Poğaça Tarifi Yapılışı
- Maya, şeker ve ılık suyu karıştırıp bi yarım saat bekletiyoruz.
- Kabarmış mayanın içerisine ılık süt, yağ yumurta beyazını, tuz katıp yavaş yavaş un katarak yoğuruyoruz.
- Tezgahımızı yağlıyoruz beze şeklinde yapıp yuvarlak açıyoruz.
- Hepsine tek tek 1 çay kaşığından biraz az tereyağ sürüyoruz sarıp kenara koyuyoruz. Bu şekilde hepsini yapıyoruz tekrar bi 10 dk bekletiyoruz.
- Sonra yine yuvarlak şekil verip ortasına peynir yerleştirip d şeklinde kapatıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında aşağı yukarı 30 dk kontrollü pişiriyoruz.Yumuşacık oluyor afiyet olsun 😊😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder