19 Ağustos 2020 Çarşamba

Kepekli Yumuşak Poğaça Tarifi

 

Kepekli Yumuşak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için

  • 2 küçük paket kuru maya
  • 3-4 çay kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta beyazı
  • Un (2.5- 3 su bardağı göz kararı)
  • Hamur şekillendirilirken
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

İçi için

  • Peynir
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı

Kepekli Yumuşak Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Maya, şeker ve ılık suyu karıştırıp bi yarım saat bekletiyoruz.
  2. Kabarmış mayanın içerisine ılık süt, yağ yumurta beyazını, tuz katıp yavaş yavaş un katarak yoğuruyoruz.
  3. Tezgahımızı yağlıyoruz beze şeklinde yapıp yuvarlak açıyoruz.
  4. Hepsine tek tek 1 çay kaşığından biraz az tereyağ sürüyoruz sarıp kenara koyuyoruz. Bu şekilde hepsini yapıyoruz tekrar bi 10 dk bekletiyoruz.
  5. Sonra yine yuvarlak şekil verip ortasına peynir yerleştirip d şeklinde kapatıyoruz.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında aşağı yukarı 30 dk kontrollü pişiriyoruz.Yumuşacık oluyor afiyet olsun 😊😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder