19 Ağustos 2020 Çarşamba

Yelpaze Patlıcan Tarifi

 

Yelpaze Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet uzun patlıcan
  • 400 gr dana kıyma
  • 1 kuru soğan
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı su

Yelpaze Patlıcan Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları 3 e bölüp böldüğümüz patlıcanları birer cm kalınlığında kesiyoruz dikkat edin tam kesmeyin.
  2. Kıymalı harcımız için kıymayı kaba alıyoruz üzerine kuru soğanı doğruyoruz tuz karabiber ve pul biberini atıp yoğuruyoruz.
  3. Kıymalı harcı patlıcanların arasına resimdeki gibi dolduruyoruz.
  4. Fırın tepsisine alıp salçalı su hazırlayıp fırına veriyoruz.
  5. 200 derece fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder