Yelpaze Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet uzun patlıcan
- 400 gr dana kıyma
- 1 kuru soğan
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1,5 su bardağı su
Yelpaze Patlıcan Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları 3 e bölüp böldüğümüz patlıcanları birer cm kalınlığında kesiyoruz dikkat edin tam kesmeyin.
- Kıymalı harcımız için kıymayı kaba alıyoruz üzerine kuru soğanı doğruyoruz tuz karabiber ve pul biberini atıp yoğuruyoruz.
- Kıymalı harcı patlıcanların arasına resimdeki gibi dolduruyoruz.
- Fırın tepsisine alıp salçalı su hazırlayıp fırına veriyoruz.
- 200 derece fırında pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder