22 Ağustos 2020 Cumartesi

Kete (Kolay Olay Tarif) Tarifi

 

Kete (Kolay Olay Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1.5 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 8 su bardağı kadar un
  • Kabartma tozu
  • 2 yumurta akı hamura sarıları üstüne
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

İçi için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Kete (Kolay Olay Tarif) Tarifi Yapılışı

  1. Ilık süt şeker ve kuru mayayı karıştırıyoruz.
  2. Karıştırarak aktif olmasını sağlıyoruz.
  3. Ardından sıvı yağ, yoğurt, yumurta akını koyup iyice karıştırıyoruz.
  4. 1 su bardağı un kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz sonra unu yavaş yavaş döke döke yumuşak ama ele yapışmayan hamur elde ediyoruz.
  5. Hamurun ağzını kapatıp 1 saat mayalandırıyoruz.
  6. Bu sırada içini yapalım. 1 çay bardağı ayçiçek yağını tavaya alıyoruz ısınınca 2 su bardağı unu ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ama karartmıyoruz çok değil kavurma işlemi.
  7. Sonra mayalanan hamuru 9 parçaya bölüyoruz.
  8. Yuvarlayıp üzerini bezle kapatıyoruz.
  9. Bir bezeyi alıp avucumuz büyüklüğünde açıyoruz.
  10. İçine kavurduğumuz undan koyup elimizle düzeltiyoruz.
  11. Sonra dört tarafından katlayıp üzerine un serpip kare şekilde veya yuvarlak şekilde açıyoruz.
  12. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekliyoruz.
  13. Ve 200 derece fırında ekmek ayarında pişiriyoruz. Afiyetler olsun 💞

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder