Kete (Kolay Olay Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1.5 çorba kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 8 su bardağı kadar un
- Kabartma tozu
- 2 yumurta akı hamura sarıları üstüne
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Kete (Kolay Olay Tarif) Tarifi Yapılışı
- Ilık süt şeker ve kuru mayayı karıştırıyoruz.
- Karıştırarak aktif olmasını sağlıyoruz.
- Ardından sıvı yağ, yoğurt, yumurta akını koyup iyice karıştırıyoruz.
- 1 su bardağı un kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz sonra unu yavaş yavaş döke döke yumuşak ama ele yapışmayan hamur elde ediyoruz.
- Hamurun ağzını kapatıp 1 saat mayalandırıyoruz.
- Bu sırada içini yapalım. 1 çay bardağı ayçiçek yağını tavaya alıyoruz ısınınca 2 su bardağı unu ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ama karartmıyoruz çok değil kavurma işlemi.
- Sonra mayalanan hamuru 9 parçaya bölüyoruz.
- Yuvarlayıp üzerini bezle kapatıyoruz.
- Bir bezeyi alıp avucumuz büyüklüğünde açıyoruz.
- İçine kavurduğumuz undan koyup elimizle düzeltiyoruz.
- Sonra dört tarafından katlayıp üzerine un serpip kare şekilde veya yuvarlak şekilde açıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekliyoruz.
- Ve 200 derece fırında ekmek ayarında pişiriyoruz. Afiyetler olsun 💞
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder