22 Ağustos 2020 Cumartesi

Kiremitte Kaşarlı Et Sote Tarifi

 

Kiremitte Kaşarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kuzu kuşbaşı
  • 2 adet orta boy soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • Bulbiber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

Kiremitte Kaşarlı Et Sote Tarifi Yapılışı

  1. Tavaya soğan, biber alınarak pişirilir.
  2. Önceden haşlanmış eti ve baharatları karıştırarak iyice pişirilir.
  3. Domatesleri soyup doğrayıp eklenir.
  4. Piştikten sonra porsiyonluk kiremitlere bölüştürüp kaşar peyniride rendeleyip eklenir.
  5. Fırın tepsisine yerleştirilir.
  6. Altada su eklenir ve fırına verilir.
  7. Kaşar eridikten sonra fırından çıkarılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder